Bekende Britse trouwde zopas voor derde keer met haar vriendin.


Sandi Toksvig, 56, producer en presentatrice op de Britse radio en televisie, schrijfster, actrice en cabaretier, is zopas voor de derde keer gehuwd met haar vriendin Debbie. De eerste keer dat het koppel huwde was toen ze een Civil Partnerschip aangingen in 2007.

De tweede keer dat het koppel een huwelijks ceremonie had was in maart van dit jaar toen werd aangekondigd dat homo's en lesbiennes kunnen trouwen in Engeland en Wales. En zopas trouwde het koppel dan voor echt door dat Engeland en Wales vanaf vandaag toestaan dat koppels die eerder een Civil Partnership aangingen dat laten omzetten in een huwelijk.

Toksvig, die van Deense afkomst is zei erg blij te zijn dat nu alles eindelijk officieel is, en dat ze niet langer zullen worden beschouwd als tweederangs burgers. "Het gaat om hetzelfde mogen zijn als iedereen, ik heb er jaren mee voor gestreden om zo ver te komen, waarbij ik regelmatig zelfs doodsbedreigingen kreeg, maar ik bleef samen met zoveel anderen doorzetten en vandaag is de liefde tussen mij en Debbie eindelijk officieel verbonden door het huwelijk." Vandaag kon je op holebi info facebook ook al lezen over het eerste Britse lesbische koppel die hun Civil Partnerschip lieten omzetten in een huwelijk.


holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 11 December, 2014 en 1814 keer gelezen.