Drie eerste Joodse homohuwelijken in synagoge + foto's.Sinds de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor homo's en lesbiennes in Engeland en Wales, kunnen holebi koppels indien gewenst al sinds een tijdje kerkelijk trouwen. En sinds zopas kan dat nu ook in een synagoge. In West Londen gingen recent op dezelfde dag de drie eerste Joodse homohuwelijken door.

De Joodse gemeenschap staat al langer positief tegenover gelijke rechten voor holebi's. Het eerste Joodse homo koppel dat trouwde in de synagoge waren rabbijn David Mitchell en zijn vriend Ian Kirsch. Meteen na hen trouwden Orlando Ortego en zijn vriend William Campos, gevolgd door Sir Terence Etherton en zijn vriend Andrew Stone.

Rabbijn Julia Neuberger, die eerder was opgekomen voor het homohuwelijk in het House of Lords, zei trots te zijn dat ook de Joodse gemeenschap de nieuwe wetgeving omarmt. "Dit is volledig in overeenstemming met het fervent geloof van de gemeenschap bij het ondersteunen van de mensenrechten over de hele linie voor een rechtvaardige en eerlijke samenleving," zei Neuberger.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 13 December, 2014 en 2529 keer gelezen.