Martina Navratilova en vriendin gehuwd + video.

In september kon je bij holebi info lezen dat tenniskampioene Martina Navratilova haar vriendin Julia Lemigova ten huwelijk vroeg voor een vol tennisstadion, tussen twee halve finales door, waarbij het huwelijksaanzoek massaal werd toegejuicht door het aanwezige publiek. Vandaag kom het nieuws dat het koppel is gehuwd.

Navratilova, 58, en Lemigova zijn maandag 15 december gehuwd. Het koppel is samen sinds 2006. "Ik ben 58 en ben voor het eerst gehuwd, en dat werd tijd, zei de tenniskampioene tegen een journalist van de BBC kort na de huwelijks ceremonie. Het koppel trouwde in New York. Bekijk onder de extra info een video rond het huwelijk.

Extra info:
Martina NavrAtilovA is een Tsjechisch-Amerikaans proftennisser van Tsjechoslowaakse afkomst.
Ze vluchtte in 1975 uit het communistische Oostblok naar de Verenigde Staten en ontving in 1981 het Amerikaans burgerschap.
Ze won 59 grandslamtitels, waarvan 18 in het enkelspel, 31 in het vrouwendubbelspel en 10 in het gemengd dubbelspel.
Ze was in totaal 331 weken nummer een van de wereld, waarvan 14 juni 1982 tot 9 juni 1985 de langst aaneengesloten periode was (159 weken).
Door haar openheid over haar lesbische geaardheid en inzet voor de rechten van holebi's is ze bovendien een icoon van de homobeweging.
Ook is ze een overtuigd vegetariƫr.
In 2000 werd ze opgenomen in de prestigieuze Tennis Hall of Fame.
In 2010 kreeg de tennisster borstkanker waarvan ze herstelde
Eind jaren 70 werd ze afgeleid door de media aandacht omwille van haar relatie met de Amerikaanse schrijfster Rita Mae Brown.
Op vragen over die relatie erkende ze dat ze op vrouwen valt wat haar toen verschillende sponsorcontracten kostte.
Haar coming out in 1980 was toen in de VS en in de sportwereld zeer ongebruikelijk.
Later in 1991 werd de beƫindiging van haar relatie met Judy Nelson, die acht jaar duurde, breed in de media uitgesmeerd omdat Nelson een rechtszaak begon tegen Navratilova voor alimentatie, wat uiteindelijk buiten de rechtszaal werd geschikt.
Twee jaar later schreef Nelson een boek waarin ze haar relatie met de tennisster uit de doeken deed.
holebi info eigen berichtgeving _ 2014

Dit bericht is gepost op 16 December, 2014 en 4126 keer gelezen.