Zanger Sam Smith behaalt in 9 landen 1 gouden plaat + 6 video's.
Op 7 maanden tijd won hij een Music Award, is hij genomineerd voor vijf Grammy's, verkocht hij dit jaar als enige Britse artiest 1 miljoen albums, en behaalde hij een Gouden plaat in: Belgiƫ, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen, Polen, Korea, Rusland, Taiwan en Indonesiƫ. Zanger Sam Smith, 22, kan het zelf allemaal nauwelijks bevatten.

De songs: Stay With Me, Money On My Mind en I'm Not The Only One scoorde meteen internationaal dikke hits, waarbij het album waarop de nummers staan (Lonely Hours), hem nu een gouden plaat opleverde in negen landen. Smith kwam in mei van dit jaar uit de holebi kast, daarvoor had nog nauwelijks iemand van hem gehoord. Het minste wat je nu enkele maanden later kan zeggen is dat hij het op zeer korte tijd heeft gemaakt.

Toch was Smith voordien al een beetje bekend. Wereldwijd en in ons landje werd hij in 2012 bekend met het nummer Latch met Disclosure. In Nederland werd hij in 2013 bekend met zijn hit La La La met Naughty Boy, wat meteen ook zijn doorbraak was. De ultieme bekendheid en doorbraak kwam er na de lancering van zijn album: Lonely Hours in mei van dit jaar. Bekijk hieronder 6 videos waarvan de eerste met Disclosure en de tweede met Naughty Boy, gevolgd door de song waarmee hij uit de kast kwam, en tot slot drie van zijn hit songs:

Disclosure - Latch feat. Sam Smith

Naughty Boy - La La La ft. Sam Smith

Song waarmee hij uit de kast kwam:

EERDER KON JE BIJ HOLEBI INFO OVER SAM SMITH LEZEN:
SAM SMITH ENIGE BRITSE ARTIEST VAN 2014 DIE 1 MILJOEN ALBUMS VERKOOPT + 2 VIDEO'S
SAM SMITH GENOMINEERD VOOR VIJF GRAMMY'S
ZANGER (Sam Smith) DIE 6 MAAND GELEDEN UIT DE KAST KWAM WINT MUSIC AWARD + VIDEO
SAM SMITH OOK IN SUPER GROEP VOOR GOEDE DOEL + VIDEO
BRITS ZANGER (Sam Smith) KOMT UIT DE KAST VIA SONG EN VIDEO


holebi info eigen berichtgeving - 2014

Dit bericht is gepost op 27 December, 2014 en 2395 keer gelezen.