1ste Pagan homohuwelijk in Schotland + foto's.In de UK is er voor het eerst een homo gehuwd in een Pagan ceremonie. Tom Lanting and Iain Robertson, 34 en 39, gaven gisteren elkaar het ja woord in Edinburgh, Schotland. Beide mannen zijn natuurheksen of Hegde Witchen (beoefenaars van kruidenkunst zowel medicinale als spirituele).

Tom en Iain trouwden volgens de Pagan traditie waarbij de betrokkenen beroep doen op de elementen; aarde, lucht, water, vuur en geest, in een cirkel staan, ringen uitwisselen en de handen laten binden, in traditionele kledij. Het koppel wilde altijd al als Hegde Witches een Pagan huwelijk aan gaan samen met hun vrienden en familieleden, en nu het homohuwelijk legaal is in Engeland, Schotland en Wales konden ze dat eindelijk doen.

Ondanks het feit dat de Pagan geen religie is wordt ze toch als zodanig ondergebracht bij de religies in Schotland, waardoor ook de huwelijken afgesloten in gelijk welke religieuze context wettelijk zijn. Schotland is trouwens het enige deel van het Verenigd Koninkrijk, waar kleine religieuze instanties, waaronder heidenen (Pagan, Wicca enz...) zijn toegestaan om te trouwen sinds 2005 en sinds vorig jaar ook voor holebi koppels.

holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 19 January, 2015 en 2194 keer gelezen.Reageer op dit bericht: