Meeste transgender jongeren mogen niet naar het juiste toilet op school.


Transgender studenten hebben het nog steeds niet gemakkelijk op school. In de Verenigde Staten zijn er slechts 14 staten waar transgender jongeren het recht hebben om op school gebruik te maken van de toiletten die behoren tot hun gender.

En zoals met bijna alles in de VS zijn er vele verschillen tussen de staten, zo ook op het vlak van gelijke rechten voor transgenders. In de staat Maine kreeg een transgender meisje van haar school een financiële schadevergoeding omdat ze lange tijd geen gebruik mocht maken van de meisjes toiletten. In de staat Kentucky wil een wetgever dan weer boetes uitdelen aan studenten die gebruik maken van het 'verkeerde' toilet, waarbij hoofdzakelijk transgender studenten worden getroffen. In Californié kwam er in 2013 een wet die transgender studenten toestaat het toilet te gebruiken van de gender van hun keuze, en in Virgina stemde men recent tegen zo een wet.

Ondanks het feit dat het Amerikaanse departement van onderwijs al eerder oordeel dat de onderwijs gelijkheid ook geldt voor transgender studenten, zijn er toch nog tal van scholen die niet voldoen aan deze gelijke rechten. Maar jammer genoeg staat er in geen enkele wet dat de rechten van transgender jongeren moeten worden gerespecteerd, waardoor de scholen dus kunnen doen wat ze willen. Enkel in 13 staten plus het district Colombia zijn transgender jongeren wettelijk beschermd en mogen ze dus op school gebruik maken van de toiletten behorende bij hun "nieuwe" gender. Deze staten zijn: California, Colorado, Connecticut, Illinois, Iowa, Maine, Massachusetts, Minnesota, New Jersey, New York, Oregon, Vermont en Washington.

Maar dit wil ook zeggen dat ruim 37 staten geen gelijke rechten hebben voor transgender studenten wat vaak leidt tot schrijnende toestanden. Zoals bijvoorbeeld trangender meisjes die worden gepest omdat ze gebruik willen maken van het meisjes toilet en weigeren naar het jongens toilet te gaan, en omgekeerd, transgender jongens die worden gepest omdat ze naar een jongens toilet gaan en geen gebruik willen maken van een meisjes toilet. In landen als Thailand en India hebben ze al jaren op bijna alle scholen of aparte toiletten voor transgenders, wat betekent dat het gender neutrale toiletten zijn, waar dus iedereen kan op gaan. Of is het voor de transgender studenten toegestaan gebruik te maken van het toilet passende bij hun gender.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI INFO LEZEN:
TRANSGENDER MEISJE VAN 9 WINT RECHT OM NAAR MEISJES TOILET TE GAAN OP SCHOOL (Nieuws uit 2013)

holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 23 January, 2015 en 3545 keer gelezen.Reageer op dit bericht: