Je leest:

Rusland wil wereldwijde stop gelijke rechten homos en lesbiennes. - UPDATE 25 Maart.

De Russische overheid onder leiding van president Poetin zijn super boos op Secretaris Generaal Ban-Ki Moon en waarschuwen daarbij de Verenigde Naties dat ze acties zullen ondernemen als men niet stopt met het geven van gelijke rechten aan holebi's.

In juli 2014 kon je bij holebi info al lezen over waar het vandaag over gaat. VN Secretaris Generaal Ban Ki Moon liet vorig jaar al weten dat de VN het homohuwelijk en legale partnerschappen van homo & lesbische koppels erkent. Deze gelijkstelling gaat nu van kracht.

Dit betekent dat de Verenigde Naties nu gelijke voordelen en erkenning geeft aan holebi VN werknemers wereldwijd die een legaal partnerschap aangingen of die gehuwd zijn, ongeacht in welk land ze wonen. Daarmee worden holebi VN werknemers en hun partners gelijk behandeld en krijgen ze dezelfde voordelen als heteroseksuele koppels die gehuwd zijn of een legaal partnerschap aangingen.

Maar vandaag laat Rusland dus weten daar alles behalve blij mee te zijn. En men wil dat de nieuwe maatregel wordt verworpen en dreigen daarbij zelfs met acties tegen de Verenigde Naties. Russische diplomaten dreigen met een stemming over de kwestie, in een budget commissie bekend als de Vijfde Commissie. En als Rusland daar in zou slagen dan ziet het er niet goed uit. Want in tegenstelling tot de Algemene Vergadering, mogen landen die lid zijn van de Veiligheidsraad hun veto niet stellen in de Vijfde Commissie, wat betekend dat Rusland kan winnen met support van Afrika, het Midden Oosten, Centraal Azië en de Cariben, die allemaal tegen gelijke rechten voor holebi's zijn.

Rusland zegt dat de maatregel van Ban Ki-Moon ingaat tegen een VN Algemene vergadering resolutie uit 2004 die nationale overheden zelf laat beslissen of ze VN medewerkers in aanmerking laten komen voor partner voordelen. Daarom eisen de Russen dat Ban Ki-Moon de maatregel terug intrekt en stuurde daarbij al een memo rond naar alle lidstaten waarin staat dat Ban Ki-Moon het soevereine recht van de lidstaten schendt. In de memo staat verder ook dat gelijke partner voordelen voor holebi koppels zal resulteren in fraude en corruptie onder VN medewerkers, omdat zo zeggen de Russen, elke medewerker die niet gehuwd is zich snel kan laten registeren of een homohuwelijk aangaan om in aanmerking te komen voor de voordelen.

UPDATE 25 MAART
De Verenigde Naties hebben de stemming van Rusland verworpen. Dat wil zeggen dat de V.N blijft vasthouden aan hun beleid om homo & lesbische werknemers die getrouwd zijn, dezelfde partner voordelen te geven als heteroseksuele koppels.


holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 03 March, 2015 en 2041 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

07 augustus 2020 - Antw Pride online 5 tot 9/8
07 augustus 2020 - Queer Arts Fest 3 tot 9/8
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams dating programma op komst met Jani Kazaltzis.

 

Aandacht voor geweld tegen holebi's & transgenders met viooltjes in Antwerpen.

 

Minderjarige riskeert celstraf voor homofobe aanvallen in Brugge

 

Antwerp Pride (5-9 augustus), wat gaat nog door en wat niet - en toch nog veel fun online.

 

Antwerpen: holebi & trans+ gerelateerde info n.a.v coronavirus + nuttige links

 

Queer Arts Festival Antwerp past programma aan vanwege coronavirus.

 


Buitenlands nieuws

Homo en biseksuele mannen hebben minder seks in het coronavirus tijdperk.

 

Elite jongensschool onder vuur om wat men vertelt over holebi's & transgenders.

 

Nederlandse holebi intersekse en trans+ federatie roept overheid op iets te doen aan toenemend geweld.

 

Noord-Ieren kregen zwaar homofobe pamfletten in hun bus.

 

Een op vier holebi en transgender+ jongeren gebruikt genderneutraal voornaamwoord.

 

Anti holebi & transgender+ gemeenten krijgen geen geld meer, en pro holebi & trans support van voorzitter Europese commissie.

 


Showbizz & Sport

BBC kreeg klachten om lesbische tienerkus + video.

 

Meer dan 700 Britse artiesten strijden tegen racisme en holebi- en transfobie.

 

Presentator Andy Cohen mag geen coronavirus patienten redden omdat hij homo is.

 

Ellen biedt excuses aan voor ‘vijandig' werkklimaat in open brief.

 

Vijfvoudig kampioen sporter en wereld & Europees medaillewinnaar komt als biseksueel uit de kast.