Russische holebi en transgender jongeren moeten voor rechter komen.

De Russische autoriteiten proberen er alles aan te doen om een Russische holebi & transgender jongerengroep te verbieden onder de gay propaganda wet. Oprichtster Lena Klimova, van de groep genaamd Children-404, zegt dat wanneer de groep verboden wordt ze naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens zullen trekken.

De Russische holebi & transgender jongerengroep wordt al langere tijd in het oog gehouden. Vooral hun website is een doorn in het oog van de Russische autoriteiten, die van mening zijn dat de groep de gay propaganda wet overtreedt. De Kremlin-loyal jeugd organisatie Young Guard riep het Russische Parket-generaal op actie te ondernemen, en daardoor komt er op 6 april een rechtszaak waarbij men zal uitzoeken of de groep in overtreding is met de wet, waarbij men vooral gaat kijken of de website zicht richt tot minderjarigen wat betreft homoseksualiteit, wat verboden is onder de gay propaganda wet. Er zouden 150 klachten zijn tegen de website. Indien de website verboden wordt moet er volgens de Russen een lijst komen met alle verboden media. De Russische commissaris voor kinderrechten zegt dat de gay propaganda wet er is om de kinderen te beschermen tegen homoseksualiteit.

Lena Klimova, oprichtster van de holebi & transgender jongeren website Childeren-404 werd vorig jaar ook al aangeklaagd en moest toen een geldboete betalen. Ze laat weten dat ze samen met anderen zullen doorgaan in hun strijd voor gelijke rechten, en dat ze zullen blijven vechten om er voor te zorgen dat de website kan blijven bestaan. De naam van de website, Childeren-404 is gebaseerd op de internet error page 404 - page not found. Op de site staat onder andere te lezen: "Onze maatschappij denkt dat holebi tieners niet bestaan, en dat volwassenen holebi's van mars komen, maar ondertussen bevind zich er in elke 20ste familie een kind dat homo, lesbisch, biseksueel of transgender is, maar ze zijn onzichtbaar, ze zijn kinderen 404.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 21 March, 2015 en 1789 keer gelezen.Reageer op dit bericht: