Mannen die relatie hebben met transgender vrouw meer gestigmatiseerd dan trangenders.De Amerikaanse transgender actrice Laverne Cox, 31, zegt dat mannen die een relatie hebben met een transgender vrouw meer gestigmatiseerd worden dan transgenders zelf. Ook wil ze dat mensen beseffen dat transgenders zowel heteroseksueel als holebi kunnen zijn.

"Ik denk dat een man die een relatie heeft of aangaat met een transgender vrouw, die een beroemdheid is, zoals ik zelf ook ben, uit de kast moet komen, als voorbeeld voor anderen. En dat hij moet durven zeggen dat hij houdt van een transgender vrouw en dat ook deze vrouwen het verdienen om bemind te worden. Ik denk dat deze mannen een inspiratie kunnen zijn voor andere mannen, en dat ze dan zien dat ze niet de enige zijn en niet langer worden gestigmatiseerd. Veel mensen vinden het raar dat een man een relatie heeft met een transgender vrouw en sommigen denken dan zelfs dat hij homo is. Maar dat is fout, want een transgender vrouw is ook een vrouw en geen man," aldus Cox in een interview met SirusXM. Verder zei Cox dat ze zelf al vaak een date had met een hetero man en dat ze vaak merkt dat deze mannen het toch vaak moeilijk hebben om aan hun omgeving te vertellen dat ze een relatie hebben met een transgender vrouw. Omdat ze vaak bang zijn voor de reacties van anderen.

Extra info:
Laverne Cox werd bekend door haar rol in de serie Orange is The New Black. Voor deze rol werd ze als eerste transgender actrice ooit genomineerd voor een Emmy Award.
In 2014 was ze de eerste transgender actrice ooit die op de cover van het prestigieuze magazine Time verscheen.
Ook in 2014 werd ze door Glamour magazine uitgeroepen tot vrouw van het jaar.
Nog in 2014 laat ze weten dat ze werkte aan een docu rond transgender tieners genaamd de T Word.
In juni van dit jaar werd ze de eerste transgender actrice met een wasenbeeld in het museum van Madame Tussauds.
Tot nu toe speelde ze al in 12 films en was ze te zien in 9 televisieserie's waaronder de meest bekende Law & Order is.

LEES OOK
TRANSGENDER ACTRICE ONTHULDE HOLEBI EN TRANSGENDER MUURSCHILDERINGEN
PAUS BELEDIGD OPNIEUW TRANSGENDERS
TRANSGENDER FILMS WONNEN PRIJZEN IN AMSTERDAM
OBAMA LOOFT TRANSGENDER
MAGNUM KWAM MET MOOIE RECLAME MET DRAG QUEENS + VIDEO
HOLEBI INFO STELDE DE 7-JARIGE AVERY VOOR - EEN GELUKKIG TRANSGENDER MEISJE

holebi info eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 20 June, 2015 en 7393 keer gelezen.