Oproep verbod op wordt hetero therapieen

De organisatie Bridge Builders International roept de overheid van Australië op om een verbod in te stellen op conversie therapie, die bedoeld is om holebi's te veranderen in hetero's. Eerder werd de therapie ook al door de Australian Psychological Society bestempeld als gevaarlijk.

Op dit moment zijn er tal van organisaties die therapieën aanbiedt waarbij men claimt je seksuele geaardheid te kunnen veranderen. Het doel is om homo's en lesbiennes te veranderen in hetero's. De therapieën komen wereldwijd voor, van Amerika tot Nederland en verder. Al jaren zeggen tal van psychiaters, dokters en anderen, wereldwijd, dat deze therapieën zeer schadelijk zijn, zowel lichamelijk als psychisch. Maar toch zijn er nog tal van landen waar de therapieën gewoon doorgaan.

In Australië roept de organisatie Bridge Builders International de Australische overheid op de therapieën te verbieden. De overheid moet vooral jonge holebi's en transgenders beschermen tegen deze gevaarlijke therapieën klinkt het. Het zou een duidelijke belangrijke boodschap brengen, dat seksuele geaardheid niet te veranderen is. Het is tevens een belangrijke boodschap aan de vele kerkleiders en Kerken dat ze al jaren achterlopen en een dialoog moeten aangaan om te leren hoe de werkelijkheid eruit ziet.
LEES OOK
EIGENAARS WORDT HETERO KAMP WAAR JONGEREN STIERVEN VEROORDEELD
WET DIE WORDT HETERO THERAPIE VERBIEDT BLIJFT VAN KRACHT
WITTE HUIS MEDEWERKERS TEGEN WORDT HETERO THERAPIE + VIDEO

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2015

Dit bericht is gepost op 31 July, 2015 en 2256 keer gelezen.