Je leest:

Homo koppel kan na 6 aanvragen eindelijk trouwen nu stadsklerk in de cel zit + video - Update 5 Sept.De aanhouder wint klinkt het spreekwoord. En dat slaagt volledig op James Yates en William Smith Jr (foto's). Het homo koppel dat maar liefst zes keer om een huwelijkscertificaat vroeg, en dat werd geweigerd door Kim Davis die nu in de gevangenis zit.

Yates en Smith Jr kunnen eindelijk trouwen. Het was voor de mannen een zeer emotioneel moment vandaag. Want nadat Davis werd opgesloten in de cel, wegens minachting aan het hoogste hof, kregen ze vandaag na zes pogingen, eindelijk hun huwelijkscertificaat. Het koppel werd meteen omringd door de pers en fotografen toen ze opnieuw een aanvraag gingen indienen om te kunnen trouwen. Het koppel dat al samen is sinds 2006 bleef volharden om het recht om te kunnen trouwen te behalen. Maar ze werden tegengewerkt door stadsklerk Kim Davis waarover je meermaals bij holebi info kon lezen. De zaak werd zelfs wereldnieuws en kwam vandaag ook in het journaal. Yates en Smith Jr zijn dolgelukkig dat ze nu eindelijk na zes aanvragen binnenkort kunnen trouwen. Een recht dat elke Amerikaanse homo en lesbienne sinds juni van dit jaar heeft na de historische uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof. Het is een grote overwinning voor alle Amerikaanse holebi koppels die hetzelfde meemaken in een stad of staat met homofobe stadsambtenaren. Want helaas is dit geen alleenstaande zaak.

Ondertussen blijkt dat Kim Davis tot nu toe minstens een week in de cel zal moeten blijven. De rechter die daar toe besloot zegt dat ze vrij kan komen wanneer ze belooft dat ze haar werk zal doen en dus huwelijkscertificaten zal uitreiken zowel aan holebi koppels als aan hetero koppels. Tot nu toe blijft Davis, zelfs nu ze in de cel zit weigeren huwelijkscertificaten af te leveren. Volgens haar is het de wil van God dat ze geen huwelijkscertificaten uitreikt aan homo & lesbische koppels, en eerder besloot ze ook geen huwelijkscertificaten meer af te leveren aan hetero koppels. Alles over haar zaak kan je lezen via onderstaande links. En bekijk hieronder bovendien ook een video rond het homo koppel dat eindelijk kan trouwen:

UPDATE 5 SEPTEMBER
De kans bestaat dat het huwelijkscertificaat dat het homo koppel nu gekregen heeft niet geldig is. Want nu blijkt dat de naam en de handtekening van Davis op het certificaat moet staan. Maar dat kan niet want Davis zit in de cel, en bovendien zal ze nooit haar toestemming geven om haar naam op een certificaat te laten zetten voor een homo of lesbisch koppel. Het is op dit moment absoluut niet duidelijk of de certificaten nu wel of niet geldig zijn. Volgens de advocaat van Davis zijn ze niet geldig. De rechter die Davis naar de cel stuurde, bekende vandaag dat ook hij niet weet of de certificaten geldig zijn zonder de handtekening van Davis. Voorlopig zet het personeel, die onder Davis staan, op de huwelijkscertificaten Rowan County op de plaats waar de naam van Davis moet staan. Maar of dit wettelijk in orde is? Niemand weet het. De kans bestaat dat de certificaten die nu worden afgeleverd niet wettelijk zijn en dat wanneer een koppel trouwt hun huwelijk dan niet wettelijk in orde is. Dit verhaal krijgt vast en zeker nog een staartje....


LEES OOK
CELSTRAF VOOR STADSKLERK DIE GEEN HUWELIJKSCERTIFICATEN WIL AFLEVEREN AAN HOLEBI KOPPELS
ALLE AMERIKANEN MOETEN HOMOHUWELIJK AANVAARDEN
OOK HOOGSTE HOF EIST DAT STADSKLERK KIM DAVIS HAAR WERK DOET
2de STADSKLERK DIE GEEN HUWELIJKSCERTIFICATEN WIL AFLEVEREN AAN HOLEBI KOPPELS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 04 September, 2015 en 2121 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

07 augustus 2020 - Antw Pride online 5 tot 9/8
07 augustus 2020 - Queer Arts Fest 3 tot 9/8
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams dating programma op komst met Jani Kazaltzis.

 

Aandacht voor geweld tegen holebi's & transgenders met viooltjes in Antwerpen.

 

Minderjarige riskeert celstraf voor homofobe aanvallen in Brugge

 

Antwerp Pride (5-9 augustus), wat gaat nog door en wat niet - en toch nog veel fun online.

 

Antwerpen: holebi & trans+ gerelateerde info n.a.v coronavirus + nuttige links

 

Queer Arts Festival Antwerp past programma aan vanwege coronavirus.

 


Buitenlands nieuws

Homo en biseksuele mannen hebben minder seks in het coronavirus tijdperk.

 

Elite jongensschool onder vuur om wat men vertelt over holebi's & transgenders.

 

Nederlandse holebi intersekse en trans+ federatie roept overheid op iets te doen aan toenemend geweld.

 

Noord-Ieren kregen zwaar homofobe pamfletten in hun bus.

 

Een op vier holebi en transgender+ jongeren gebruikt genderneutraal voornaamwoord.

 

Anti holebi & transgender+ gemeenten krijgen geen geld meer, en pro holebi & trans support van voorzitter Europese commissie.

 


Showbizz & Sport

BBC kreeg klachten om lesbische tienerkus + video.

 

Meer dan 700 Britse artiesten strijden tegen racisme en holebi- en transfobie.

 

Presentator Andy Cohen mag geen coronavirus patienten redden omdat hij homo is.

 

Ellen biedt excuses aan voor ‘vijandig' werkklimaat in open brief.

 

Vijfvoudig kampioen sporter en wereld & Europees medaillewinnaar komt als biseksueel uit de kast.