NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Homo's bedreigt in Nederlandse asielcentra wat is de oplossing? + update 24 NovemberIn Nederland is er al een tijdje opschudding over het feit dat er in asielcentra regelmatig homo's worden aangevallen door de andere asielzoekers. De Nederlandse holebi en transgender belangenorganisatie het COC eist van de Nederlandse regering dat er maatregelen worden genomen om holebi asielzoekers die in centra verblijven te beschermen, en stelt daarbij voor om homoseksuele asielzoekers apart te plaatsen. Zowel een Tilburgse homobelangenvereniging als Vluchtelingen Organisatie Nederland (VON) zijn daar tegen.

Recent getuigde in een tv-programma een Iraakse homo anoniem over homofobie in de noodopvanglocatie in Apeldoorn. Na het programma werd hij zelf en zijn vriend fysiek belaagd door medeasielzoekers die hem ondanks het onherkenbaar in beeld brengen toch hadden herkent. Daarna riep het COC meteen op om homo asielzoekers apart te plaatsen. Maar niet iedereen is het daarmee eens. Vluchtelingen Organisatie Nederland (VON) stuurde het kabinet al een brief waarbij het weliswaar waarschuwde dat bepaalde groepen, zoals vrouwen, holebi's, transgenders en christenen zich niet veilig voelen in asielzoekcentra en noodopvanglocaties, maar men vraagt geen aparte opvang zoals het COC. Het VON wil dat vluchtelingen en migranten in de opvanglocaties zo snel mogelijk kennis maken met de Nederlandse spelregels, bijvoorbeeld door getrainde mensenrechtenambassadeurs uit de gemeenschappen zelf in te zetten.

Ook de Tilburgse homobelangenvereniging Embrace Pink keert zich fel tegen het idee van het COC om homo asielzoekers apart op te vangen. De organisatie zeg dat de brief die het COC stuurde aan de Nederlandse staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, waarin wordt aangedrongen op aparte opvang geen goed idee is. Sterker nog ze noemen het zelfs het domste wat je kan doen. "Men moet overal en altijd zorgen voor optimale veiligheid van alle asielzoekers, anders heeft de vlucht naar hier geen enkele zin en kan men net zo goed in eigen land blijven," aldus Giovanni Tamo van Embrace Pink, wiens organisatie verder ook meent dat een aparte opvang van homo asielzoekers de 'reguliere' opvang verder zal vervreemden van homoseksuelen, wat de maatschappelijke aanvaarding in de weg staat. Bovendien vraagt de organisatie zich af waarom nu ineens de noodklok wordt geluid, omdat er niets nieuws speelt, alleen komt het nu op grotere schaal voor, omdat de oorlogsmigratie momenteel booming is.

En daar heeft de organisatie een punt. Er zijn al jaren meldingen van homofobe pesterijen en belagingen in asielcentra in Nederland. De meeste mensen zijn van mening dat men geen aparte opvang moet maken voor holebi's, vrouwen of christenen, en dat men beter kan inzetten op het aanleren van de waarden, normen en regels van Nederland. Anderen zeggen dan weer dat dit niet mogelijk is omdat het volgens hen een illusie is om te veronderstellen dat het respecteren van Nederlandse normen en waarden al direct van start kan gaan bij aankomst in het land. Omdat nog veel, vooral mannen, die zich in asielcentra bevinden, zich nog steeds gedragen zoals in eigen land, waar een alleenstaande vrouw of een onbedekt meisje een gratis hoer is, waar een christenen of adersgelovige vogelvrij is en waar homo's en afvalligen de dood verdienen. Het mag duidelijk zijn dat er verschillende meningen bestaan over hoe men de problematiek van asielzoekers die worden belaagd omdat ze vrouw, homo, christen, of om welke reden dan ook worden uitgescholden, aangevallen of gediscrimineerd. De Nederlandse overheid heeft in dit alles het laatste woord en het is afwachten wat het besluit zal zijn.

UPDATE 24 NOVEMBER
Geen aparte opvang voor holebi & transgender asielzoekers.
Er komt geen aparte opvang voor holebi en/of transgender vluchtelingen in Nederland.
Zopas liet de Nederlandse staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie weten dat er geen aparte opvang zal komen, omdat men van mening is dat aparte opvang stigmatiserend zou werken en een aparte opvang juist voorwerp van bedreigingen zou kunnen worden. Verder stelde de staatssecretaris dat het aantal incidenten in asielcentra gering is, en dat elk persoon steeds terecht kan bij een vertrouwensman om te spreken over hun situatie en angsten waarna
men eventueel kan ingrijpen.
De aparte opvang was gevraagd door de Nederlandse holebi en transgender federatie het COC die liet weten dat er in twee weken tijd tien holebi en transgender asielzoekers bij hen aanklopten om te laten weten dat ze in asielcentra door andere asielzoekers werden bedreigd, uitgescholden en gepest vanwege hun seksuele geaardheid of gender identiteit. Volgens het COC kwamen die meldingen uit acht verschillende opvanglocaties.
Vele anderen zijn het eens met de minister en stellen dat het beter is mensen te onderwijzen over de gewoontes van Nederland waarbij men vooral leert dat Nederland diversiteit hoog in het vaandel draagt en dat aparte opvangcentra voor holebi en transgender asielzoekers dus geen goede oplossing is. Andere asielzoekers moeten leren dat in Nederland alle mensen gelijk en vrij zijn klinkt het.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2015

Dit bericht is gepost op 26 October, 2015 en 2212 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
02 mei 2020 - Girls for Girls
02 mei 2020 - Woodpop
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Coronavirus Belgie: Sensoa raad hetero's holebi's en transgenders alle vormen van seks af, en opgelet voor acute soa's.

 

Regenboogzebrapad al eerder aangelegd wegens minder drukte door coronavirus in West-Vlaamse stad.

 

Belgian Pride verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus.

 

Gezocht Vlaamse 18+ mannen die seks hebben met mannen en PrEP gebruiken.

 

Vrouw van Sam Bettens was onderwerp transgender even beu + video.

 


Buitenlands nieuws

Tegenstrijdige doch overwegend positieve cijfers over gelijkheid holebi's & transgenders in Turkije.

 

Nederland overweegt nog voor de zomer verbod op conversie therapie.

 

49e plaats waar homo's en lesbiennes kunnen trouwen weldra een feit.

 

Zeven uitspraken waarin men claimt dat holebi's & transgenders schuld zijn van coronavirus.

 

Nederlandse bloedbank doet onderzoek naar coronavirus en sluit daarbij homo's uit.

 


Showbizz & Sport

Voormalig NBA speler die in 2014 geschiedenis schreef en vriend besmet met coronavirus.

 

Orange Is the New Black actrice heeft veel te danken aan transgender actrice.

 

Ierse atletieker uit de homo kast wil voorbeeld zijn voor holebi & trans+ sporters in de kast.

 

Volgens sommigen is Ellen DeGeneres niet zo aardig als ze doet uitschijnen.

 

Argentinie schrijft geschiedenis met eerste transgender nieuwsanker.