Vanaf nu ook verkrachting van mannen strafbaar in China

Vandaag gaat in China een wet van kracht die de verkrachting van mannen strafbaar maakt. Daders riskeren nu een celstraf van vijf jaar. Eerder was alleen de verkrachting van vrouwen strafbaar in het land.

Mensenrechten activisten zijn samen met holebi activisten erg blij dat de wet er eindelijk is. Jarenlang vroegen ze om de verkrachting van mannen strafbaar te maken, want het gebeurd meer dan mensen denken dat ook mannen slachtoffer worden van een verkrachting. Het feit dat eerder daders van de verkrachting van een man niet kon worden gestraft zorgde voor een dubbel trauma voor de slachtoffers.

Vorig jaar was er nog een zaak van een man die een andere man had ontvoerd en hem meermaals had verkracht, maar hij werd daar niet voor veroordeeld omdat er geen wet bestond die de verkrachting van mannen strafbaar stelde. Maar de tijd dat zulke daders vrijuit gingen is nu voorbij, en daders riskeren nu vijf jaar cel wanneer ze schuldig zijn aan het verkrachten van een man. Niet enkel mensenrechten activisten zijn blij met deze wet ook holebi activisten die eerder lieten weten dat uit onderzoek bleek dat bijna 10% van de homo mannen in het land al eens werd verkracht door een andere man (waarbij de dader niet altijd zelf ook homo is). Homoseksualiteit is legaal in China maar verder zijn er eigenlijk geen gelijke rechten wetten in het land, behalve het feit dat homo's openlijk mogen dienen in het leger. Daarnaast mogen transgenders wel legaal hun gender laten aanpassen.

LEES OOK
LEGALISEER HOMOHUWELIJK EN LAAT VROUWEN MEERDERE MANNEN TROUWEN
VERBORGEN VIDEO TOONT ELEKTROSHOCK THERAPIE OM HOMO'S TE VERANDEREN IN CHINA

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 02 November, 2015 en 2448 keer gelezen.