Oeganda voerde zopas nieuwe anti holebi wet in die ook hetero's treft.

Het parlement van Oeganda heeft zopas een nieuwe anti holebi wet aangenomen. Onder deze wet worden niet gouvernementele organisaties die homoseksualiteit 'promoten' of helpen en/of steunen verboden. Daarnaast riskeren holebi rechten activisten en mensenrechtenactivisten die opkomen voor holebi's en transgenders, een celstraf van vier tot acht jaar. De wet kwam er omdat de overheid niet wil dat onder andere buitenlandse organisaties opkomen voor holebi's & transgenders.

Door de maatregel worden ook veel heteroseksuelen getroffen door deze nieuwe anti holebi wet. Organisaties zoals het Amerikaanse Hiv Charity Walter Reed Project zullen moeten stoppen met hun werkzaamheden in het land, net zoals vele anderen. Volgens de minister van interne aangelegenheden ondermijnen sommige niet gouvernementele organisaties de traditionele waarden van het land en promoten ze gevaarlijk en slecht gedrag zoals homoseksualiteit.

In Oeganda riskeren homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders een levenslange celstraf. En vorig jaar ging er een wet van kracht die ook hetero's tref door het feit dat men hiv besmetting strafbaar maakte. Ondanks het feit dat Oeganda een zeer homofobe overheid heeft behaalde holebi activisten vorig jaar een overwinning. Eerder was er een wet goedgekeurd die homoseksualiteit zou bestraffen met de dood. Maar door enkele opmerkzame holebi activisten kon de wet door procedure fouten worden afgeschaft. Men had de wet niet opgevolgd bij het maken van de wet waardoor die uiteindelijk kon worden geschrapt.

LEES OOK
AFRIKAANSE ORGANISATIE UIT OEGANDA WON AWARD IN LONDEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 26 November, 2015 en 1840 keer gelezen.