Vierde stad in Japan met legale partnerschappen voor holebi koppels.

Opnieuw is er een stad in Japan waar homo en lesbische koppels legale partnerschappen kunnen aangaan. Dit keer gaat het om de stad Iga van de prefectuur Mie in Japan.

Het nieuws werd aangekondigd door Iga burgemeester Sakae Okamoto. De stad volgt hiermee de steden Shibuya en Setagaya waar vorige maand legale partnerschappen voor holebi koppels werden ingevoerd. Daarnaast is er ook nog de stad Takarazuka waar homo en lesbische koppels vanaf de zomer van 2016 een legaal partnerschap kunnen aangaan. Verder liet de burgemeester van Iga ook nog weten dat er plannen zijn om homo en lesbische koppels bij de legale partnerschappen ook gelijke rechten wil geven op het vlak van ziekenhuis bezoek rechten en het huren van woningen via de gemeentelijke overheid, waarbij men ook nog een overeenkomst wil aangaan met vastgoedmakelaars voor het huren in de privé.

De burgemeester wees tot slot nog op een online onderzoek waaruit bleek dat ruim 7,6% of 1 op de 13 van 70.000 ondervraagden zichzelf identificeren als homo, lesbisch, biseksueel of transgender. In Iga, met een bevolking van 95.000 komt dat neer op meer dan 6.000 holebi's en transgenders. "Het is onze taak om er voor te zorgen dat ook deze mensen gelijk behandeld worden en gelukkig kunnen samen leven," aldus burgemeester Okamoto. Het is wel zo dat de legale partnerschappen voor holebi koppels in de nu vier steden niet nationaal worden erkend vermits Japan nog steeds geen legale partnerschappen voor homo & lesbische koppels of een homohuwelijk heeft. Eerste minister Shinzo Abe liet eerder weten geen werk te zullen maken van het homohuwelijk omdat dit te moeilijk zou zijn onder de huidige grondwet. Uit onderzoek bleek dat de meerderheid van de Japanse hetero's voorstander is van gelijke rechten voor holebi's & transgenders inclusief het homohuwelijk.

LEES OOK
JAPAN GAAT MEER AANDACHT GEVEN AAN HOLEBI'S & TRANSGENDERS OP SCHOOL
GEEN LANDELIJK HOMOHUWELIJK WEL 4de STAAT MET ERKENNING BUITENLANDSE HOMOHUWELIJKEN
UNIEK OVERHEID LAAT HOLEBI KOPPELS TROUWEN IN LAND ZONDER HOMOHUWELIJK (Taiwan)
5de MEXICAANSE STAAT MET HOMOHUWELIJK

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 27 December, 2015 en 2972 keer gelezen.