Verbintenis tussen 2 steden in Taiwan met legale partnerschappen holebi koppels.
In juni van dit jaar kon je bij holebi info al lezen dat de stad Tapei in Taiwan de tweede werd die legale partnerschappen toestaat voor homo en lesbische koppels. De eerste stad die dat deed was de stad Kaohsiung in mei van dit jaar. Vandaag komt het nieuws dat beide steden nu een verbintenis zijn aangegaan betreffende de legale partnerschappen van homo en lesbische koppels.

De verbintenis van de beide steden zorgen er voor dat homo en lesbische koppels die een legaal partnerschap aangaan dit ook geldig blijft wanneer ze verhuizen naar de andere stad (van Tapei naar Kaohsiung of omgekeerd). De verbintenis gaat van kracht op 1 januari 2016. Partnerschappen afgesloten in een van beide steden zijn niet geldig in andere steden. Door de verbintenis tussen de twee steden wordt ook het verkrijgen van officiƫle documenten of een annulatie van een partnerschap eenvoudiger.

Op dit moment zijn er drie steden in Taiwan waar homo en lesbische koppels een legaal partnerschap kunnen aangaan. In oktober kwam de derde stad er bij namelijk Taichung. Samen met Tapei en Kaohsiung zijn ze dus de drie enige steden in Taiwan met legale partnerschappen voor holebi koppels. Het homohuwelijk zit er nog niet meteen aan te komen in Taiwan daar deze vooral wordt tegen gehouden door religieuze tegenstanders. Maar in juli van dit jaar liet de overheid wel weten dat ze een online referendum gaan houden over het homohuwelijk. En in oktober van dit jaar mochten enkele holebi koppels voor het eerst deelnemen aan een massa huwelijks ceremonie in Tapei.

LEES OOK
VIERDE JAPANSE STAD MET LEGALE PARTNERSCHAPPEN VOOR HOMO & LESBISCHE KOPPELS
UNIEK OVERHEID VAN TAPEI (Taiwan) LIET HOLEBI KOPPELS TROUWEN IN MASSA HUWELIJKS CEREMONIE

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 29 December, 2015 en 2319 keer gelezen.