Taiwan koos 1ste vrouwelijke president die bovendien zeer pro homohuwelijk is + video.
In Taiwan schreef men zopas geschiedenis door de verkiezing van de eerste vrouwelijke president. Bovendien is Tsai Ing-wen, 59, van de Democratische Progressieve Partij ook een sterk supporter van het homohuwelijk en meer gelijke rechten voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

Tsai Ing-wen werd met bijna 60% verkozen. Ze is niet alleen de eerste vrouwelijke president maar ook de eerste van een Democratische partij, en bovendien erg holebi vriendelijk. In augustus kon je bij holebi info al lezen dat ze tijdens haar verkiezingscampagne met een video kwam met daarin homo en lesbische koppels. Holebi's hebben nu veel hoop want wetsvoorstellen rond het homohuwelijk liggen al enkele jaren onder het stof in het Taiwanese parlement. Tsai Ing-wen die in de VS en de UK studeerde, en professor in de rechten is weigert zelf te antwoorden op de vraag of ze zelf lesbisch of biseksueel is.

Vorig jaar kwam Taiwan in het nieuws door het unieke feit dat de overheid in oktober homo en lesbische koppels toe stond deel te nemen aan een massa huwelijks ceremonie in Tapei. Daarnaast zijn er sinds vorig jaar drie grote steden waar homo en lesbische koppels een legaal partnerschap kunnen aangaan. En enkele politici organiseerden eerder een online bevraging over het homohuwelijk. Met de nieuw verkozen president, die dus zeer pro gelijke rechten is ziet die toekomst van Taiwanese holebi's er erg goed uit. Bekijk hieronder de verkiezingsvideo van Tsai Ing-wen van vorig jaar, die erg uniek is vanwege het feit dat een Taiwanese politica publiekelijk opkomt voor de rechten van holebi's.


LEES OOK
VERBINTENIS TS 2 STEDEN IN TAIWAN MET LEGALE PARTNERSCHAPS WET HOLEBI KOPPELS
UNIEK OVERHEID TAIWAN LIET HOLEBI KOPPELS MEE CEREMONIEEL HUWEN (2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 January, 2016 en 2688 keer gelezen.