Nieuwe Sport gelijkheidsstichting moet sporters helpen uit de kast te komen.Gisteren werd de Sports Equality Foundation voorgesteld. Deze werd in het leven geroepen om homo, lesbische, biseksuele, transgender en interseksuele sporters, coaches en sportleiders te helpen uit de kast te komen. De organisatie vond zijn ontstaan uit de anti-pestcampagne Ben Cohen StandUp Foundation, die vijf jaar geleden werd opgericht door de Britse rugby speler en homo icon met dezelfde naam.

"We vernamen dat er nog zeer veel atleten en coaches nood hebben aan krachtig support rond hun coming out in de sportwereld, en dat coming out staat voor verandering. De organisatie wil bij dit proces helpen en ondersteunen, en hen die last hebben van pesterijen rolmodellen geven waar ze naar kunnen opkijken. Het is een natuurlijke evolutie om problemen op te lossen," aldus Patrick Davis, co-chair van het stichtingsbestuur.

De raad van de organisatie gaf ruim 100.000 dollar voor de eerste werkingskosten waarbij men zal focussen op vier kerndoelen. 1: mensen de nodige middelen geven om zich voor te bereiden uit de kast te komen. 2: het ondersteunen van mensen om publiekelijk uit de kast te komen. 3: het helpen mensen een rolmodel te worden. 4: het verzorgen van toonaangevende culturele vooruitgang. "Sport is een belangrijke sleutel tot het ontsluiten van de harten en geesten met als gevolg een verschuiving in cultuur. De coming out cyclus zorgt vanzelf voor vooruitgang en zorgt voor een grotere culturele verandering. We geloven in de ongelofelijke kracht van het individu en wat coming out kan betekenen in de sportwereld. Als we de sportwereld kunnen veranderen kunnen we ook de populaire cultuur veranderen," aldus co-chair Kathleen Hatch van het stichtingsbestuur.
Extra info:
Zoals je bij holebi info telkens kon lezen, in 2015 kwamen er 16 sporters uit de kast. In 2014 waren dat er 25. Dit is nog steeds een topje van de ijsberg. In veel landen, maar ook in veel sporten, is het erg moeilijk om uit de holebi of transgender kast te komen.

LEES OOK
ZES VOETBAL CLUBS KREGEN BOETE VAN FIFA WEGENS HOMOFOBIEholebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 21 January, 2016 en 2394 keer gelezen.