Holebi verkeerslichten komen terug, aldus stadsraad Oostenrijks stadje
Een Oostenrijks stadje gaat de holebi verkeerslichten opnieuw installeren, nadat die eerder werden verwijderd na een klacht van een extreem rechtse partij.

In de Oostenrijkse stad Linz stonden een tijdje holebi verkeerlichten. Dat gebeurde nadat men eerst in Wenen, naar aanleiding van het Eurovisie Songfestival van 2015 holebi verkeerslichten plaatste. Daarna volgde ook Linz en Salzburg. Maar in december van vorig jaar verdwenen plots de verkeerlichten in Linz na een klacht van de extreem rechtse partij die claimde dat het misplaatst weggegooid belastinggeld is, en dat verkeerlichten niet moeten worden gebruikt om homoseksualiteit te 'promoten'.

Maar zopas heeft de stadsraad van Linz geoordeeld dat de holebi verkeerslichten terug mogen komen. Holebi rechtenorganisaties zijn erg blij met de beslissing, en zeggen dat het jammer was dat de lichten tijdelijk weg moesten waardoor de stad een tijd negatief in de wereldwijde media kwam als niet holebi vriendelijk, terwijl in werkelijkheid de inwoners van Linz zeer holebi vriendelijk zijn. Dat bleek eerder uit enkele Sociale media campagnes waarbij men opriep de holebi verkeerslichten terug te laten keren, en er veel support vanuit de hetero gemeenschap kwam.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 02 February, 2016 en 2347 keer gelezen.