Hip hop versie Same Love (Macklemore) over en met Afrikaanse holebi's, is krachtig statement + video.Een Afrikaanse hip hop band heeft het nummer Same Love van Macklemore bewerkt tot een prachtige song over Afrikaanse homo's en lesbiennes, in een land waar homoseksualiteit nog steeds strafbaar is.

De Keniaanse groep Art Attack bewerkte de song Same Love van Macklemore en maakte er een knap statement van, voor de gelijke rechten van homo's en lesbiennes in Kenia, met bovendien een geweldige clip met daarin twee echte koppels, een homo koppel en een lesbisch koppel, die elkaar ook kussen, maar daarnaast in de clip, nog tal van statements, voor meer vrijheid van holebi's in Kenia. Een land dat homoseksualiteit met een celstraf van 14 jaar bestraft, een land waar holebi's stelselmatig, inclusief in de media, worden vervolgt, uitgesloten en zelfs mishandeld of vermoord.

Ondertussen is de song door de Keniaanse overheid verboden omdat het ingaat tegen de morele standaard van het land. Daarboven op eist de overheid dat YouTube de video verwijderd. Maar YouTube zegt dat de video geen regels overtreedt, waardoor de hele wereld de video kan blijven bekijken, wat ondertussen ook volop gebeurd, en dat is erg belangrijk voor alle homo's en lesbiennes in Kenia, maar ook voor alle andere Afrikaanse holebi's, die wonen in een land waar ze alleen maar worden vervolgd en gestraft om wie ze zijn.

Extra info
Ondanks het feit dat homoseksualiteit strafbaar is in Kenia zijn er erg veel holebi organisaties actief in het land. Daarnaast, wat velen niet weten, zijn er in het land ook erg veel homo's en lesbiennes met kinderen, waarbij een groot deel van hen zelfs wordt aanvaard door de gemeenschap waarin ze leven. En vorig jaar kwam er een unieke uitspraak in het land, waarbij men oordeelde dat men niet langer holebi organisaties mag verbieden. (Onder de video kan je links vinden naar beide artikels). Daarnaast mag men stellen, dat ondanks deze positieve elementen, het voor holebi's moeilijk blijft in het land, waarbij de meerderheid nog steeds dagelijks wordt vervolgd, gepest, uitgesloten en soms zelfs ook mishandeld of vermoord.


LEES OOK
OVER HOLEBI'S DIE KINDEREN KRIJGEN IN LAND WAAR HOMOSEKSUALITEIT STRAFBAAR IS (2014)
UNIEKE UITSPRAAK VANUIT AFRIKAANS LAND (Kenia) WAAR HOLEBI ZIJN STRAFBAAR IS (2015)
MACKLEMORE VERTELT WAAROM HIJ SAME LOVE SCHREEF + 2 VIDEO'S (Nieuws uit 2013)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 24 February, 2016 en 2727 keer gelezen.