Wereldbank wil geen geld meer lenen aan homofobe landen.

Jim Yong Kim, de president van de Wereldbank heeft het plan om in de toekomst niet langer geld te lenen, aan landen die het leven van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in gevaar brengen, en/of landen waar homoseksualiteit nog steeds strafbaar is.

Jim Yong Kim geeft als voorbeeld Oeganda, waar in 2014 een zware extra anti holebi wet werd ingevoerd, net op het moment dat de Wereldbank Oeganda ruim 90 miljoen dollar wilde besteden voor gezondheidszorg. Maar, omdat Kim zelf nog dokter is geweest in ontwikkelingslanden, weet hij als geen ander, dat men onder zulke wetten de mensenrechten schendt van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in de gezondheidszorg, en daarom, maar ook wegens het schenden van de mensenrechten in het algemeen, kreeg Oeganda geen geld.

Kim wil dit in de toekomst meer gaan doen, omdat landen die de mensenrechten van holebi's & transgenders schenden, ook de mensenrechten van hetero's schenden, iets wat vaak niet wordt beseft in de meer dan 70 landen ter wereld waar homoseksualiteit nog steeds strafbaar is. Voorbeeld: in Oeganda kan je als hetero een celstraf krijgen als blijkt dat je bijvoorbeeld je buurman die homo is niet hebt aangegeven. De Wereldbank is 's werelds grootste instituut voor ontwikkelingssamenwerking. Zij verstrekt leningen aan ontwikkelingslanden en middeninkomenslanden, met als voornaamste doel het bestrijden van armoede. De internationale bank is technisch gezien een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties.

LEES OOK
OPNIEUW AFRIKAANS LAND DAT STRAFBAARHEID HOMOSEKSUALITEIT AFSCHAFT
LANGZAAM MEER TOLERANTIE TGO HOLEBI'S & TRANSGENDERS IN AFRIKAANSE LANDEN
OPNIEUW WERELD BEDRIJF DAT MET GELIJKE RECHTEN KOMT VOOR HOLEBI
19 BEDRIJVEN IN COALITIE STRIJD V GELIJKE RECHTEN HOLEBI & TRANS WERELDWIJD

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 04 March, 2016 en 3069 keer gelezen.