Dreigen met boycot omwille van anti holebi wet in Georgia heeft gewerkt.Dreigen met een boycot door tal van grote Amerikaanse filmhuizen, filmregisseurs, bedrijven e.a, omwille van het goedkeuren van een anti holebi wet heeft gewerkt. Want gisteren liet de Republikeinse gouverneur Nathan Deal weten dat hij zijn veto stelt betreffende de wet, wat betekent dat hij de wet niet zal ondertekenen waardoor ze niet van kracht kan gaan.

Eerder kon je bij holebi info lezen dat de Republikeinse meerderheid in de Amerikaanse staat Georgia, een wet had goedgekeurd die mensen en op geloof gebaseerde organisaties toe zou staan, om homo en lesbische koppels te discrimineren op basis van hun religieuze of morele overtuiging, waarbij het vooral ging om het wettelijk kunnen weigeren van dienstverlening betreffende alles rond het homohuwelijk. De wet moest enkel nog worden ondertekend door de gouverneur.

Maar er kwam al gauw protest tegen de wet. Op vrijdag 25 maart kon je bij holebi info lezen, dat Amerikaanse filmstudio's als Disney Co, Time Warner, Marvel, AMC Networks, 20th Century Fox, Paramount Pictures, Sony Pictures Entertainment en Universal Pictures, samen met tal van filmproducers en bedrijven zoals IBM, Google en Apple, dreigden met een boycot van de staat Georgia omwille van de anti holebi wet. En een boycot zou Georgia veel pijn doen, want in de staat worden regelmatig zeer veel Tv-series en films gedraaid. Het dreigen met een boycot was succesvol want gisteren liet de gouverneur van Georgia weten dat hij zijn veto stelt betreffende de wet en deze dus niet zal ondertekenen waardoor de wet niet van kracht zal gaan. Volgens de gouverneur omdat de wet in strijd zou zijn met het warme vriendelijke diverse karakter van de staat.
LEES OOK
HOLLYWOOD DREIGT MET BOYCOT OM ANTI HOLEBI WET IN GEORGIA + LIJST

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 29 March, 2016 en 2438 keer gelezen.