Belgische fotografe kon homo leeuwen fotograferen.Nicole Cambre, een Belgische fotografe en advocate die in 2014 een award won bij het National Geographic voor haar natuurfoto's, heeft vorige maand in het Afrikaanse Botswana tijdens een safari twee parende mannetjes leeuwen gefotografeerd (foto's).

Homoseksualiteit komt vaak voor in de dierenwereld. Dat bewezen ook deze twee mannelijke leeuwen, die volgens Cambre eerst andere mannelijke leeuwen weg joegen, en totaal geen interesse hadden in de vrouwtjes. Een van de mannetjes droeg een halsbandzender waarna men vernam dat het dier helemaal uit Namibië kwam. Voor Cambre was het de eerste keer dat ze homo leeuwen tegen kwam, maar volgens wetenschappers komt het regelmatig voor.

Eerder werd homoseksueel gedrag bij meer dan 1000 dieren beschreven, en ondertussen weet men dat het bij alle dieren voorkomt, behalve bij dieren die geen seksueel contact hebben wat betreft de voortplanting, zoals bijvoorbeeld de bladluis. Daarnaast bestaan er in de dierenwereld ook typische biseksuele dieren en zelfs travestieten (dieren die zich voor doen als zijnde van het andere geslacht). Bij sommige diersoorten vormen homoseksuele koppeltjes een band voor het leven, bij anderen is het tijdelijk gedrag om bij elkaar in de gunst te komen of banden aan te halen.

LEES OOK
HOMO PINGUIN KOPPELTJE MAG NAAR HOMO PARADIJSJE VERHUIZEN (2016)
4 NIEUWE DIEREN BESCHREVEN WAARBIJ HOMOSEKSUALITEIT VOOR KOMT (2014)
HOLEBI PINGUIN KOPPELS ZIJN BETERE OUDERS (2014)
1500 DIEREN MET HOMOSEKUEEL GEDRAG BEKEND + BESCHRIJVING 16 NIEUWE SOORTEN (2013)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 16 April, 2016 en 4230 keer gelezen.