Ook Vlaams Parlement hangt op 17 mei regenboogvlag uit.


Op initiatief van Vlaams Volksvertegenwoordiger Piet De Bruyn (N-VA), zal het Vlaams Parlement op 17 mei de regenboogvlag uithangen.17 mei is de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT).

In Vlaanderen ijvert holebi- en transgenderkoepel cavaria al vele jaren om zoveel mogelijk publieke gebouwen die dag met een regenvlag te tooien. Vorig jaar steunde Liesbeth Homans als Vlaams minister voor Gelijke Kansen deze actie al door ook aan de Vlaamse overheidsgebouwen de regenboogvlag te laten uithangen. Dit jaar sluit het Vlaams Parlement zich daar bij aan. Samen met meer dan 300 Vlaamse gemeenten en steden die hun steun verlenen aan deze actie, geeft het Vlaams Parlement hiermee een krachtig signaal. Piet De Bruyn is dan ook zeer tevreden dat zowel voorzitter Jan Peumans als het Uitgebreid Bureau zijn voorstel steunde.

Piet De Bruyn: Door op 17 mei ook aan het Vlaams Parlement de regenboogvlag te hangen, geven we uitdrukking aan onze overtuiging dat elke vorm van discriminatie of uitsluiting op basis van geaardheid onaanvaardbaar is. Maar we geven ook aan elke holebi of transgender die nog in de kast zit de duidelijke boodschap dat het hart van de Vlaamse democratie hen verwelkomt en samen met hen blijft opkomen tegen alle vormen van homofobie en transfobie. Uiteraard is er meer nodig dan enkel het uithangen van een vlag om alle vormen van homofobie en transfobie aan te pakken. De N-VA maakt daar ook werk van. Zowel in de verschillende parlementen als in de vele lokale besturen waar N-VA deel van uitmaakt, trekt de N-VA resoluut de kaart van verscheidenheid. Respect voor verscheidenheid is immers de basis van een leefbare samenleving.
EXTRA
- Waarom 17 mei? en betekenis en ontstaan regenboogvlag => KLIK HIER
LEES OOK
BELG REGENBOOG VLAGGEN ACTIE, WELKE GEMEENTEN DOEN MEE, WELKE NIET
BELG EN HETERO? ZIT ER NIET MEE IN, HET IS MAAR EEN FASE
BELGIE GOEDE PLAATS VOOR HOLEBI'S & TRANSGENDERS, MAAR...
RAINBOW EUROPE INDEX LIJST 2016 - BESTE EU LANDEN VOOR HOLEBI & TRANSGENDERS

Bron: email aan holebi info van Piet De Bruyn (N-VA) - Extra door holebi info.

Dit bericht is gepost op 12 May, 2016 en 3028 keer gelezen.Reageer op dit bericht: