Het verhaal van een Belgische homo die in elkaar werd geslagen + video.Ondanks het feit dat Belgiƫ op de tweede plaats staat in de Rainbow Index blijven er toch nog regelmatig gevallen van homofobish geweld opduiken in ons landje, waarbij homo's of lesbiennes het slachtoffer werden van geweld en discriminatie. Zo ook de 22-jarige Jordy Vleminckx uit Gent, wiens verhaal holebi info als eerste, en tot nu toe enige naar buiten brengt. (copyright @ holebi.info).

De feiten dateren van ongeveer 1 jaar geleden, en komen nu in de aandacht nadat slachtoffer Jordy in contact kwam met de Gentse filmstudente Isaura Iruthayathasan, die voor haar eindwerk een korte film moest maken en daarbij het onderwerp geweld tegen homo's koos. Jordy wilde graag meewerken aan het maken van de korte video. Ten eerste omdat hij eindelijk nog eens bij iemand terecht kon met zijn verhaal, maar ook omdat hij mensen wil tonen dat homo's in ons landje nog steeds het slachtoffer kunnen worden van zinloos homofobisch geweld. En tot slot ook om te laten zien dat je homofobisch geweld te boven kan komen en kan doorgaan met je leven.

Jordy werd aangevallen door zes jonge mannen, vier Belgen en twee Belgen met allochtone roots. Hij kreeg een steekwonde in zijn kaak en liep ook een hersenschudding en een gebroken kaak op. Pas in het ziekenhuis voelde Jordy zich weer veilig. Ondanks het feit dat men nog steeds holebi's oproept aangifte te doen wanneer men slachtoffer wordt van geweld, omdat velen menen dat de politie toch niets doet, blijkt dat steeds opnieuw een terechte reden te zijn waarom holebi's in Belgiƫ geen aangifte doen. Want ondanks het feit dat Jordy bij de politie aangifte deed, en hij zelfs een foto had van een van de daders, gevonden op Facebook, liet de politie weten niets te kunnen doen, er waren volgens de Gentse politie geen voldoende bewijzen, en de zaak van Jordy werd vierkant geklasseerd. Bekijk hieronder de video gemaakt door de Gentse filmstudente:LEES OOK
HOMO KOPPEL UIT GENT AL 2 JAAR GEPEST DOOR ALLOCHTONE BUREN (2015)
NIET OPTREDEN VAN GENTSE POLITIE BIJ HOMOHAAT WAS COMMUNICATIE FOUT (2015)
OPNIEUW HOMOFOBIE IN GENT - OPNIEUW IS DE POLITIE TE LAKS (2015)
VOLGENS DE GENTSE BURGEMEESTER IS ER GEEN ZWARE HOMOFOBIE IN ZIJN STAD (2015)
BELG HOLEBI FEDERATIE CAVARIA KOMT NIET OP VOOR ALLE HOLEBI'S (2014)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - met dank aan Jordy.

Dit bericht is gepost op 23 May, 2016 en 5002 keer gelezen.