Leiders van 8 religies veroordelen extremistische homofobe schietpartij.Tal van religieuze leiders kwamen recent samen op een interreligieuze conferentie in Reno, Nevada, waarbij ze allemaal hun afschuw en afkeuren uitspraken rond de terroristische homofobe aanslag in Orlando van afgelopen zondag.

Religieuze leiders van de Christen, moslim, hindoe, boeddhist, joodse, Baha'i, Indiaanse en Atheïstische gemeenschappen verzamelden in Zuid-Reno in de United Methodist Church. Waarbij ze de boodschap brachten: "Wij, de religieuze leiders van Nevada, veroordelen unaniem alle daden van geweld tegen onschuldige mensen. We zijn allemaal diep bedroefd door de tragedie die zich afspeelde in de homo nachtclub in Orlando. Onze harten zijn bij de slachtoffers en hun families en vrienden. Wij, mensen van het geloof, zijn ondanks onze verschillende geloofsovertuigingen, er van overtuigd dat we samen moeten opkomen tegen geweld in al zijn vormen en tegen alle soorten van onschuldige mensen."

Buiten de bijeenkomst van deze religieuze leiders, kwam er voor velen nog opmerkelijk nieuws, namelijk dat ondertussen Amerikaanse moslim leiders een boodschap hebben verspreid aan islamitische Staat waarin ze zeggen: "Jullie spreken niet voor ons, en jullie hoeven niet voor ons te spreken in de nasleep van de massale schietpartij in een homoclub waarbij vele onschuldige mensen het leven lieten. Jullie spreken niet vanuit ons geloof." Eerder riepen de moslimleiders de Amerikaanse moslims al op massaal bloed te geven voor de slachtoffers van de extremistische homofobe aanval, waarna vele Amerikaanse moslims dat ook daadwerkelijk deden. Tot slot was er een officiële persverklaring van de Paus die heel wat mensen zwaar teleurstelde en enorm faalde. De paus veroordeelde weliswaar de aanslag maar er werd met geen woord gerept over holebi's, en ook het feit dat de aanslag gebeurde in een homoclub werd netjes weggelaten en dus verzwegen.
LEES OOK
HOLEBI EVENTS MOETEN WORDEN OPGENOMEN IN DREIGINGSANALYSE ALDUS OPEN VLD
ORLANDO 2 - STEUN - REACTIES - 1,1 MILJOEN EN HOMOS MOGEN GEEN BLOED GEVEN + 2 VIDEO'S
49 DODEN NA SCHIETPARTIJ IN AMERIKAANSE HOMOCLUB + VIDEO
Op holebi info Facebook kan je nog tal van berichten lezen over Orlando die niet op de website verschijnen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 14 June, 2016 en 2732 keer gelezen.