Melissa Etheridge brengt song over aanslag op Amerikaanse homoclub.Zangeres Melissa Etheridge, 55, heeft zopas een song opgenomen rond de aanslag op de Amerikaanse homoclub van afgelopen zaterdag 12 juni. De song: 'Pulse' gaat voor een groot deel ook over de dader met onder andere de zin: "Who you gonna hate now? When there's no one left but you?".

Etheridge verteld aan Rolling Stone magazine dat ze meteen begon met het schrijven van een lied kort na de gebeurtenissen op 12 juni. Volgens de zangeres is het haar manier om de dingen te verwerken, daarnaast steunt ze ook de holebi en transgender gemeenschap want de opbrengst van de song gaat naar holebi & transgender rechten organisaties die onder andere ook de slachtoffers en nabestaanden begeleiden, helpen en steunen. Etheridge vertelde verder dat ze eerder al zulke moeilijke gevoelens verwoorde in een song.

In 1999 kwam Etheridge met de song: "Scarecrow" naar aanleiding van de moord op de 21-jarige Matthew Shepard, een Amerikaans student die in 1998 overleed aan de verwondingen opgelopen na een zware homofobische aanval. Scarecrow refereert naar de jogger die Matthew vond vast gebonden aan een hek en oorspronkelijk dacht dat het om een vogelverschrikker (scarecrow) ging. Over Shepard is een film en toneelstuk gemaakt. In december 2013 kwam de zangeres met de song "Uprising of Love" waarbij ze aandacht vroeg voor de situatie van Russische holebi's en transgenders. De nieuwe song kan je door hieronder te klikken beluisteren:


LEES OOK
VIDEO SINGEL UIT ROND SLECHTE SITUATIE RUSSISCHE HOLEBI'S VAN MELISSA ETHERIDGE + VIDEO (2014)
30 TWEETS VAN BEROEMDE HETERO'S HOLEBI'S & TRANSGENDERS NA AANSLAG OP HOMOCLUB

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 16 June, 2016 en 2800 keer gelezen.