Hetero's verkleed als engelen verstoorden betoging van homofoben tijdens begrafenis + foto's en video.


Afgelopen vrijdag kon je bij holebi info al lezen over een groep heteroseksuelen die een menselijke ketting van liefde vormden tegen demonstranten van de homofobe Westboro Baptisten Kerk tijdens een begrafenis van een slachtoffer van de aanslag op de homoclub in Orlando. Zopas gebeurde een gelijkaardige actie, met dit keer net iets meer. Opnieuw in Orlando werd een slachtoffer van de aanslag op de homoclub begraven en opnieuw waren leden van de Westboro Baptisten Kerk aanwezig. Ook dit keer lieten hetero's duidelijk verstaan dat ze niet gediend zijn met de homofobe acties van de kerkclan.

Een groep van 200 hetero's vormden net als bij de vorige begrafenis een menselijke haag om de homofoben aan het gezicht van de begrafenisstoet te ontrekken. Onder de groep waren leden van het Orlando Shakespeare Theatre die verkleed als engelen samen de haag vergroten en met uitgespreide vleugels er voor zorgde dat de begrafenis van een slachtoffer van de aanval op de homoclub in Orlando niet werd verstoord door de homofobe kerkclan. Daarnaast waren er ook nog tal van motorrijders, priesters en leden van de holebi & transgender gemeenschap aanwezig die samen God is love and Orlando strong. Scandeerden en het lied 'Amazing Grace' zongen. Korte tijd later gaven de homofoben hun actie op en dropen ze verslagen af.

Het was trouwens niet de eerste keer dat hetero's verkleed als engelen een begrafenis afschermden van de Westboro Baptisten kerkclan, die bekend staan om hun betogingen op begrafenissen, waarbij ze leuzen scanderen als: 'God haat homo's'. In 1999 gebeurde hetzelfde bij de begrafenis van Matthew Shepard De student die op vreselijke manier door homofoben werd vermoord omdat hij homo was. Over deze gebeurtenis werd zowel een film als theaterstuk gemaakt als ook een stichting opgericht.


LEES OOK
HETERO'S VORMDEN KETTING VAN LIEFDE BIJ BEGRAFENIS SLACHTOFFER ORLANDO TEGEN HOMOFOBEN
MELISSA ETHERIDGE BRENGT SONG OVER SCHIETPARTIJ IN ORLANDO
30 REACTIES VAN BEROEMDE HETERO'S HOLEBI'S EN TRANSGENDERS OVER SCHIETPARTIJ ORLANDO
LEIDERS VAN 8 RELIGIES VEROORDELEN SCHIETPARTIJ IN ORLANDO
HOMO KOPPEL OPGEPAKT OMDAT ZE SLACHTOFFERS SCHIETPARTIJ ORLANDO WILDE GENDENKEN
HOLEBI EVENTS MOETEN WORDEN OPGENOMEN IN DREIGINGSANALYSE ALDUS OPEN VLD
ORLANDO 2 - STEUN + GEEN HOMOBLOED + REACTIES POLITICI + 1,1 MILJOEN DOLLAR
49 DODEN NA SCHIETPARTIJ IN AMERIKAANSE HOMOCLUB

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 20 June, 2016 en 2754 keer gelezen.