Homo en vriend aangevallen in Brussel door groep jongeren.Zaterdag 25 juni werd een Franse homo die op bezoek was in onze hoofdstad het slachtoffer van homofobie. De feiten speelden zich af in de buurt van het Sint-Kathelijneplein in Brussel. Om aandacht te vragen voor zijn zaak, en daarbij op te komen voor zijn vriend en alle Belgische homo's, stuurde Frederic een open brief aan enkele holebi organisaties en naar PS burgemeester Yvan Mayeur.

Die bewuste zaterdag rond 22:45 uur wandelde de Fransman Frederic samen met zijn Brusselse vriend in de wijk rond het Sint-Kathelijneplein. Plots hoorde hij achter zich homofobe beledigingen roepen. Frederic stapte af op de man en vroeg wat zijn probleem was. Enkele seconden later kreeg hij een flinke slag in het gezicht en werd hij tegen een muur gegooid. Frederic kwam met zijn hoofd tegen de muur terecht en raakte daardoor meteen bewusteloos. De vriend van Frederic vertelde hem nadien dat er meteen na het incident een groep van tien jongeren op hem af kwamen en hem vervolgens in elkaar sloegen waarbij zijn bril sneuvelde en hij een gebroken kaak op liep. Nadat hij om hulp riep vluchte de jongemannen weg.

Frederic weet niets meer sinds hij met zijn hoofd tegen de muur werd gegooid. Hij kwam pas in het ziekenhuis weer bij bewustzijn. Frederic moet op dokters advies iets meer dan een weekje rust houden. Toen Frederic zich wat beter voelde besloot hij een open brief te schrijven aan burgemeester Yvan Mayeur (PS) en enkele holebi organisaties om te vragen meer te doen tegen homofobisch geweld in de hoofdstad. "Ik ben Frans, maar ik bezocht even Brussel, voor mijn vrienden moet dit geweld in uw stad stoppen." Frederic zegt dat men echt iets moet doen aan de homofobie in Brussel omdat de hoofdstad ook een populaire uitgaansplek is voor homo toeristen die zich veilig willen voelen. Frederic zegt dat al tal van zijn vrienden slachtoffer werden van homofobie maar ze zwijgen daarover uit schaamte en doen daarom ook geen aangifte. Frederic zei tot slot dat de situatie hem zeer droef stemt.
LEES OOK
OOK KEVIN UIT LIER (BIJ ANTWERPEN) WERD SLACHTOFFER VAN HOMOFOBIE + VIDEO
HET VERHAAL VAN BELG HOMO DIE IN ELKAAR WERD GESLAGEN + VIDEO

Bron: www.lacapitale.be

Dit bericht is gepost op 04 July, 2016 en 3450 keer gelezen.Reageer op dit bericht: