8ste staat en 4de stad in de VS met verbod op wordt hetero therapie.De stad Seattle in de staat Washington sluit zich aan bij zeven Amerikaanse staten en enkele steden met een verbod op het geven van zogenaamde conversie therapieën (wordt hetero therapie) voor minderjarigen.

De politici van de grootste stad van de staat Washington keurde unaniem een wetsvoorstel goed dat gay cure therapieën bij wet verbied. Eerder verboden de staten: Californië, New Jersey, Oregon, het disctrict Columbia, Florida en Illinois en de steden Cincinnati, Ohio en Miami Beach de therapieën waarbij men claimt homo's en hetero's te kunnen veranderen in heteroseksuelen. Wie zich schuldig maakt aan het geven van gay cure therapieën riskeert een geldboete.

Jammer genoeg is dit enkel van toepassing voor dokters en mensen met een medisch diploma waarbij religieuzen, die behoren tot de grootste groep van aanbieders van zulke therapieën ontsnappen aan een geldboete. Het is niet duidelijk of de religieuzen ook ontsnappen aan het verbod en dus nog wel therapieën mogen aanbieden.

Steeds meer mensen beseffen dat zogenaamde gay cure of conversie therapieën gevaarlijk zijn. Daarvoor wordt al vele jaren gewaarschuwd door de Wereldgezondheidsorganisatie, de Amerikaanse liga van psychiaters en vele anderen. Meermaals werd aangetoond dat de therapieën zeer schadelijk zijn voor zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid van een persoon die de therapie ondergaat, met vaak zelfmoord gedachten, zware depressies en zelfmoorden tot gevolg. Uit verschillende verklaringen van slachtoffers van zulke therapieën blijkt bovendien dat er regelmatig ook seksueel misbruik en zware lichamelijke mishandelingen plaats vinden onder het voorwendsel dat dit hoort bij het genezingsproces van homoseksualiteit. De zogenaamde wordt hetero therapieën komen helaas niet alleen in de Verenigde Staten voor maar ook in Europa en elders zoals bijvoorbeeld China en in enkele Afrikaanse landen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 03 August, 2016 en 2485 keer gelezen.