Homo koppel en transgender vrouw schrijven geschiedenis met Olympische vlam.Voor het eerst in de geschiedenis van de Olympische Spelen was er tijdens het dragen van de Olympische vlam een homo koppel dat elkaar kuste. Ook voor het eerst droeg een transgender vrouw de brandende Olympische toorts.

Pas nu verschenen er twee foto's via de Braziliaanse homo media die beide de holebi & transgender geschiedenisboeken zullen ingaan. Op de eerste foto een homo koppel die samen de Olympische vlam dragen, en op het moment dat er wat chaos is na protesten rond de dure spelen in Braziliƫ, stoppen de mannen om elkaar een kus te geven. De identiteit van de mannen werd niet vrijgegeven. Op de tweede foto Laerte Countinho, waarvan men meent dat ze de eerste transgender vrouw ooit is die met de Olympische vlam liep. Sinds dit jaar zijn de voorwaarden om mee te doen aan de spelen voor transgender sporters versoepeld.

Verder was er nog het opmerkelijke moment van Olympisch sporter en zwemmer, en openlijk homo Amini Fonua, die het publiek vroeg naar zijn achterwerk te kijken voor gelijkheid en diversiteit. Op de "catwalk" tijdens de openingsceremonie liep ook het beroemde transgender topmodel Lea T. Eerder kon je bij holebi info al lezen dat er dit jaar een record aantal openlijke holebi & transgender sporters deelnemen aan de spelen, en dat er voor het eerst een gehuwd lesbisch Olympisch koppel mee doet aan de spelen (links naar die berichten hieronder).

LEES OOK
RECORD AANTAL OPENLIJKE HOLEBI & TRANS SPORTERS OP OLYMPISCHE SPELEN
VOOR HET EERST GEHUWD LESBISCH OLYMPISCH KOPPEL NAAR DE SPELEN
TRANSGEDNER SPORTERS MOGEN BIJNA ZONDER VOORWAARDEN MEE DOEN AAN OLYMPISCHE SPELEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 07 August, 2016 en 2882 keer gelezen.