Antwerp Pride trok record aantal deelnemers en bezoekers + 3 video's.Op het Zuid in Antwerpen ging vandaag de negende editie van de Antwerp Pride parade door. Volgens de lokale politie zakten er 85.000 mensen af naar de scheldestad voor de optocht van homo's lesbiennes biseksuelen transgenders en de vele sympathisanten. Met daarbovenop nog eens 5.000 delegatieleden lag volgens de organisatie het totale aantal aanwezigen op 90.000 wat meteen voor een record aantal bezoekers ooit zorgde. De Antwerp Pride stond dit jaar in het teken van holebi & trans vluchtelingen.

Meer dan 50 organisaties namen deel waaronder zowel holebi en transgender verenigingen, politieke partijen, bedrijven en andere verenigingen. Alles verliep rustig. Er werden wel drie personen bestuurlijk aangehouden omdat ze obscene gebaren maakten. De Antwerpse politie liep net als de voorbije jaren mee in de stoet. Dit keer weliswaar met wapen vanwege de terreur dreigingen. Ze liepen zowel in burger als in uniform achter de grote regenboogvlag, die trouwens mee werd gedragen door waarnemend burgemeester Ludo Van Campenhout (N-VA), aan het begin van de optocht waarbij ze bovendien gezelschap kregen van de Rainbow Cops Belgium en collega's uit Nederland.

Na de regenboogvlag volgde 28 wagens, trucks of andere vervoersmiddelen. Onder de stappende deelnemers ook delegaties van de partijen N-VA, CD&V, Open Vld, sp.a, PVDA en Groen, deze laatste reden dit jaar in een knalroze wagen met bijbehorende eenhoorn. Ook tal van grote en kleine bedrijven liepen uit support mee in de optocht. De Antwerp Pride duurt nog tot maandag. Zondag is er het Closing Festival op de Grote Markt met optredens van Dana International, Sandra Kim en Nicole & Hugo. Bekijk hieronder drie video's van de Antwerp Pride:

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 13 August, 2016 en 2514 keer gelezen.Reageer op dit bericht: