NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Marieke Vervoort gaf persconferentie om fabels de wereld uit te helpen.Marieke Vervoort heeft recent ons landje een eerste medaille van de Paralympische Spelen geschonken. Een zilveren medaille, een top prestatie van een super sterke bewonderenswaardige vrouw. De internationale media-aandacht voor de 37-jarige Vervoort in Rio is enorm, gezien haar standpunt ten opzichte van euthanasie. "Al die journalisten springen nu op me, ik voel me berucht. Ze vechten bijna om een interview met mij te hebben." 'Wielemie' zit echter verveeld met de onjuiste informatie die circuleert. Daarom gaf ze vandaag een persconferentie.

The Beast from Diest', zoals men Marieke ook wel noemt, won zilver en gaat misschien met nog meer medailles naar huis want het is nog niet gedaan. In 2012 won ze in Londen goud op de 100 meter en zilver op de 200 meter. Over de wedstrijd van zaterdag zegt de topatlete: "Dit zijn mijn laatste Paralympische Spelen, ik werkte mijn voorlaatste race op topniveau af. Het ging erg goed, ik heb geen enkele keer moeten bijsturen. 1:07.62 is een heel goede tijd. Er zullen absoluut nog medailles volgen", maar net vanwege de woorden: 'Dit zijn mijn laatste Paralympische Spelen,' ontstonden er wilde verhalen als zou Marieke na de spelen een einde maken aan haar leven. Om alle misverstanden de wereld uit te helpen gaf ze zondag een persconferentie.

In samenspraak met het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) gaf Marieke zondag in Rio een persconferentie over haar standpunt ten opzichte van euthanasie. Als eerste zei ze daarover: "Het is niet alsof je in Belgié euthanasiepapieren zomaar kan aanschaffen in de winkel. Verder bekende ze dat ze al in 2008 haar euthanasiepapieren in orde heeft gebracht, iets wat haar rust geeft voor de toekomst. Daarna volgde de persconferentie en zei de sportster: "Ik ben erg onder de indruk dat zoveel mensen mijn verhaal willen horen. Maar voor alle duidelijkheid, ik zal na Rio absoluut niet overgaan tot euthanasie. Ik stop enkel met topsport, want het is te zwaar voor mijn lichaam. Als het moment komt dat ik meer slechte dan goede dagen heb, dan heb ik mijn euthanasiepapieren bij de hand. Na de Paralympische Spelen ga ik genieten van elk moment, met vrienden en familie.

Verschillende journalisten wezen erop dat euthanasie een heikel onderwerp is in vele landen. Ik hoop dat euthanasie niet beschouwd wordt als moord. Als ik die papieren niet had, dan had ik me allang van het leven beroofd. In Belgié wordt niet zomaar overgegaan tot euthanasie. Je moet door een hele procedure gaan om je papieren in orde te krijgen. Ik hoop dat door mijn verhaal de discussie in andere landen op gang kan komen om euthanasie toe te laten. Daar zijn mensen met mijn aandoening (een progressieve spierziekte) momenteel minder goed af. Volgens mij zouden er minder zelfdodingen zijn, als meer landen euthanasie zouden aanvaarden. Met mijn ziekte is er geen weg terug. Mijn zicht gaat steeds verder achteruit. Enkele jaren terug kon ik nog mooie kunstwerken maken, dat gaat nu niet meer. Soms heb ik zoveel pijn, dat ik flauwval. (dat gebeurd vaak tijdens trainingen voor de spelen, en dat gebeurde eveneens vlak voor ze haar eerste wedstrijd reed waarna ze zilver won).

Vervolgens bekende Marieke dat ze soms wel bang is voor wat er nog gaat komen. Maar dankzij de reeds klaar gemaakte euthanasiepapieren heeft ze rust. Waarna ze besluit: "Toch zie ik dat ik mijn grenzen nog steeds meer kan verleggen. Dus, ik weet nog niet wanneer ik precies zal overgaan tot euthanasie, het zal niet voor meteen zijn zoveel is zeker. Komende zaterdag verschijnt Vervoort voor de laatste keer op de piste, voor de 100 meter. Ik zal zo hard rijden als ik maar kan. Ik denk dat ik zal huilen, want het is de laatste keer dat ik in mijn wheeler zal zitten. Maar wanneer het stopt, komt er iets in de plaats. Ik denk dat ik motivatiespeeches zal geven. En waarom zou ik dat niet buiten Belgié ook doen? Ik hoop dat ik veel mensen kan inspireren met mijn verhaal, besloot de rolstoelatlete. We duimen alvast voor komende zaterdag en hopen dat ze met nog een medaille naar huis mag gaan. Vervoort kwam in 2015 uit de lesbische kast.
LEES OOK
OOK OP PARALYMPISCHE SPELEN RECORD AANTAL OPENLIJKE HOLEBI SPORTERS

Bron: metrotime.be en holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 11 September, 2016 en 2295 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 november 2019 - Boots Club Mr Fetish
16 november 2019 - Boots Club Anniversary
16 november 2019 - Twinxx
16 november 2019 - Hot R&B HipHop Party
17 november 2019 - Vive La Femme
22 november 2019 - Boots Club Big & Bear
23 november 2019 - Boots Club Anniversary
23 november 2019 - Lesbian Message Party
23 november 2019 - Revelation
29 november 2019 - Boots Club Leather Rubber

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Dit zijn de straffen voor Belgische homofobe en racistische voetbalsupporters.

 

Man riskeert celstraf na aanval op Turkse lesbienne in Vlaams-Brabant.

 

5 Vlaamse transgenders over de strijd na de operatie, het zijn niet altijd succes verhalen zoals dat van Bo en Sam.

 

Belgie moet ontwikkelingssteun herbekijken inzake mogelijke invoering doodstraf holebi's in Oeganda.

 

Belgische top voetbal scheidsrechter komt uit de kast + lijstje andere Belg scheidsrechters & prof voetballers.

 

Voor het eerst in Belgie, wereldwijd bejubeld: Angels in America, aidscrisis in de jaren tachtig (07/11/19 t/m 22/02/20).

 


Buitenlands nieuws

Oplichters doen zich voor als slachtoffers holebi- of transfobie op Grindr.

 

In dit land worden holebi's, transgenders, feministen en atheïsten geclassificeerd als extremisten.

 

Reclame video vertelt in 2 minuten lesbische love story die gaat over 30 jaar.

 

Frisdrankmerk komt met pro holebi transgender en dragqueen video in Argentinië.

 

Kaaimaneilanden schaffen na acht maanden homohuwelijk af.

 

Trump verliest, drie rechtbanken schrappen anti holebi & transgender wet.

 


Showbizz nieuws

Amerikaans acteur en vriend verloofd.

 

Amerikaans Sense8 en Stargate Universe acteur uit de kast in holebi magazine.

 

Ellen DeGeneres krijgt award die haar hele carrière in de bloemetjes zet.

 

Zanger Ricky Martin 10 maand na geboorte dochtertje, papa van zoontje.

 

Film over holebi's wint Canvas Publieksprijs op Film Fest Gent + film trailer.