Je leest:

VN Secretaris-generaal kwam opnieuw op voor holebi's & transgenders.VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon kwam zopas opnieuw op voor holebi's en transgenders wereldwijd. Het is mogelijk één van zijn laatste keren omdat hij eind dit jaar op pensioen gaat. Wie zijn opvolger zal worden is niet geweten. Men hoopt alvast dat de inzet betreffende de strijd voor gelijke rechten van homo's lesbiennes biseksuelen en transgenders wereldwijd, even groot zal zijn als die van Ban Ki-moon.

In een speech vorige week zei Ban Ki-moon dat hij, toen hij in 2007 secretaris-generaal van de VN werd, niets wist over de materie, maar dat hij leerde door aandachtig te luisteren. "Iedereen die kennis ontbeert moet goed luisteren. Want de feiten zijn na al die jaren nog steeds verontrustend. Ook al hebben we veel bereikt, de strijd is nog niet gestreden. Elk jaar opnieuw worden er duizenden mensen vermoord of erg beschadigd, en miljoenen leven in de schaduw van discriminatie en afkeuring. Dat is een schande. Tal van overheden weigeren nog steeds de mensenrechten te erkennen van holebi's en transgenders. Tal van landen maken nieuwe draconische straffen voor homoseksualiteit. Ook mensen die gewoon maar spreken over de gelijke rechten worden soms gestraft.

Ik vraag ook aan hen die religie en culturele argumenten gebruiken om de mensenrechten van holebi's en transgenders te schenden, wat bereik je door anderen als minder gelijk te behandelen? Is je religie of cultuur zo zwak dat de enige manier waarop je kan volhouden is door anderen fundamentele rechten te ontzeggen?. Daarnaast ben ik ook bezorgd over de vele kinderen en jongeren die worden gepest op school, uit hun familie worden gezet of op straat moeten leven, omdat ze holebi of transgender zijn. Deze misbruiken kunnen enkel eindigen wanneer landen concrete stappen nemen om alle mensen te beschermen. Dit vergt leiderschap en een verplichting om te werken met de getroffen gemeenschappen.

Ban Ki-moon verwezenlijkte heel wat betreffende de gelijke rechten van holebi's en transgenders wereldwijd. Een handje vol voorbeelden, want alles opnoemen wat hij samen met duizenden activisten verwezenlijkte is te veel. Een van de vele verwezenlijkingen is het feit dat meer dan honderd landen binnen de VN mensenrechtenraad, aanbevelingen betreffende de bescherming van holebi's en transgenders aanvaarden. Met als resultaat dat sommige landen homoseksualiteit uit de strafwet haalden, recent gebeurde dat nog in Mozambique, de Seychellen en Nauru, eerder ook elders. En met eveneens het resultaat dat andere landen wetten aannamen in strijd tegen discriminatie op basis van seksuele geaardheid en gender identiteit. Maar evenzeer het feit dat ondertussen bijna veertig landen een legale erkenning hebben van homo en lesbische koppels, en het feit dat tal van landen het voor transgenders eenvoudiger maken om legaal van gender te veranderen. Anno 2016 is de strijd nog lang niet gestreden.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 23 September, 2016 en 1844 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams transgender boek: De Weg Naar Mezelf, van Nora Monsecour.

 

Sam Bettens, ooit gehuwd met een man en compleet in de war + video.

 

Onderzoek Universiteit Hasselt: transgenders krijgen minder pensioen.

 

Belgische voetbalclub moet zich verantwoorden wegens homofobe gezangen.

 

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 


Buitenlands nieuws

Haatboodschap op een regenboog zebrapad in Canada.

 

Steun voor Trump van Republikeinse holebi & trans groep zorgt voor opschudding en onbegrip.

 

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.