Je leest:

Uniek: K3 doorbreekt taboe en zingt over holebi's'Soms houden prinsesjes van prinsesjes', zo zingen Hanne, Klaasje en Marthe op de nieuwe K3-cd, die vandaag verschijnt. Het liedje: 'Prinsesje en Superman' gaat zowel over rolpatronen als over homoseksualiteit en gender identiteit.

Het is uniek, want het is voor het eerst dat de populaire meidengroep zo expliciet zingt over homo's en lesbiennes en over gender identiteit (transgender). Natuurlijk verwachten we kritiek, maar dit zou anno 2016 de normaalste zaak van de wereld moeten zijn, zegt tekstschrijver Alain Van de Putte.

Aan mooie boodschappen over verdraagzaamheid heeft het nooit ontbroken in de K3-hits. Maar in het nummer Prinsesje en Superman op het album Ushuaia, zingen de meisjes voor het eerst expliciet over het aanvaarden van homo's en lesbiennes. Daarnaast zingt men ook over gender fluid zijn - Je niet volledig thuis voelen in een van de twee geslachten. Een jongetje dat wil rond huppelen in een prinsessenjurk, een meisje dat verliefd is op een meisje, geen probleem zingt K3.

Alain Vande Putte, vaste tekstschrijver van K3, zegt dat de directe aanleiding om de tekst te schrijven, de aanslag in Orlando op een holebi dancing was. "Daarnaast speelde ook de bezorgdheid over tendensen die weer opduiken, terwijl we toch 2016 zijn. Veel kinderen zullen de komende jaren hun geaardheid ontdekken, en er zijn ook steeds meer gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht. Wij zochten naar een K3-manier om dat aan te brengen," aldus Van de Putte. De eerste reactie van Studio 100 was positief. "Dit moeten we doen," zei Gert Verhulst meteen. "Dit moet de normaalste zaak van de wereld zijn." Toch verwacht hij zich aan kritiek. "Er zijn jammer genoeg nog altijd mensen die homoseksualiteit verwerpelijk vinden, en in de VS en sommige andere landen sturen ouders hun homo of lesbische kinderen naar kampen of therapeuten in de hoop ze daar te 'genezen'.

Vlaamse holebi's en transgenders zijn alvast zeer blij met het liedje van K3. Als een groep als K3 zoiets zegt (zingt), dan klinkt de boodschap duizend keer luider, en dat is alleen maar positief. Kinderpsycholoog Koen Lowet ziet die boodschap vooral bij de ouders aankomen. Kleuters liggen niet wakker van die genderstereotypen. Die verkleden zich zonder probleem in prins of prinses, of ze nu jongen of meisje zijn. Voor de ouders kan het wel een eye opener zijn, want zij horen die muziek even vaak als hun kinderen. Maar..., zo merken holebi's op, er luisteren niet alleen kleuters naar K3, ook jonge kinderen van 6, 7 tot 12, en soms zelfs ouder, luisteren en zijn dol op K3. De boodschap zal dus niet enkel aankomen bij de ouders. En laat ons hopen dat de meeste mensen & kinderen positief reageren.


Bron: nieuwsblad.be en holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 10 November, 2016 en 3278 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

29 oktober 2028 - Geen partys
04 mei 2030 - Klik activiteiten / kalender

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Covid19, reacties: gezondheid, viroloog, bezorgde lezertjes, maatregels, video.

 

Boer Tristan zeer verliefd op Nederlander Lucas.

 

Antwerpse holebi & trans jongeren stoppen ermee.

 

Holebi Filmfestival volledig afgelast.

 

Holebi- en transfobie melden in Vlaanderen heeft altijd zin.

 

Film over transgender kleuter wint prijs op filmfestival Gent.

 

Boek Julian over Belg Nederlands lesbisch koppel wordt verfilmd.

 

Uniek: Vlaamse holebi & trans+ federatie sluit officieel samenwerkingsakkoord met Unia.

 

Belgie lijkt nog niet helemaal klaar voor niet-binaire personen.

 


Buitenlands nieuws

Holebi's zwaar vernederd om ze nadien op te sluiten.

 

Fransen komen met 42 punten plan in strijd tegen holebi & transfobie

 

TikTok sluit zich aan bij andere sociale media om pro conversie therapie berichten te verbieden.

 

Paus zegt achter geregistreerde partnerschappen voor homo's en lesbiennes te staan.

 

Honderden (hetero) tiener jongens gingen als protest in rok naar school.

 

Eerste minister kust echtgenoot live op Tv na zesde politieke overwinning.

 


Showbizz & Sport

Kinder- jeugdboekje van RuPaul op komst (+ links).

 

Uniek: een op Elton John , geïnspireerde Barbie.

 

Een beroemde lesbienne is snel gehuwd uit angst voor afschaffing homohuwelijk.

 

Trailer lesbische muzikale film, met een top cast gelanceerd.

 

Niet-binaire ster uit Arrow stapte zopas in het huwelijksbootje met niet-binaire ster.