Je leest:

Zanger George Michael op 53-jarige leeftijd overleden.De showbizz wereld is in schok. Gisteren overleed de 53-jarige Britse zanger George Michael. Het nieuws werd bekend gemaakt door de woordvoerder van de zanger die op kerstdag 2016 overleed. "De zanger is vredig overleden in zijn woning. Het was zijn echte 'Last Christmas'.

George Michael hoorde tot de rijkste Britse musici, met een vermogen van tussen de 65 en 100 miljoen pond. Michael won gedurende zijn carričre twee Grammy's en verkocht meer dan 100 miljoen platen wereldwijd. Door dit succes was Michael gemeten over twee decennia, van 1984 tot 2004, de meest gespeelde artiest op de Britse radio waardoor tal van grote artiesten in de rij stonden om met hem samen te werken.

Volgens de politie zou zondag rond 13.42 uur (14.42 uur Belgische tijd) een ziekenwagen zijn aangekomen bij George Michaels eigendom in Oxfordshire. Volgens manager Michael Lippmann is de zanger overleden door hartfalen, stelt The Hollywood Reporter. De politie heeft dat niet bevestigd, maar meldt dat er geen verdachte omstandigheden zijn. "Het is met grote droefheid dat we bevestigen dat onze geliefde zoon, broer en vriend George thuis vredevol is heengegaan tijdens de kerstperiode. De familie vraagt om hun privacy te respecteren tijdens deze moeilijke en emotionele periode. Op dit moment zal er geen verdere commentaar gegeven worden", zo luidt de verklaring van de publiciteitsagent van de zanger.

George Michael wiens echte naam Georgios Kyriacos Panayiotou was, werd geboren op 25 juni 1963. Zijn vader was een Grieks-Cypriotisch restauranthouder die in de jaren 50 naar Engeland verhuisde. Zijn Engelse moeder was danseres. Zij overleed in 1997 aan de gevolgen van kanker. Zijn grootmoeder van moeders kant was Joods. Zijn grote succes begon met het duo Wham, dat hij samen emt Andrew Ridgeley oprichte in 1981. Binnen het jaar scoorde het duo verschillede top tien-hits zoals 'Wake me up before you go go', en het mooie 'Last Christmas'. In 1986 stopte Wham omdat George naar eigen zeggen meer volwassen muziek wilde maken. Anno 1997 kwam zijn eerste solo-album 'Faith' uit, dat meteen 20 miljoen keer werd verkocht. Zijn bekendste hits als soloartiest waren: 'Careless Whisper: 1984', 'Faith: 1987', en 'Outside: 1998'.

Na jaren van geruchten over zijn seksuele geaardheid werd Michael in 1998 door een under cover agent betrapt op onzedelijk gedrag in een openbaar toilet, daarmee was hij meteen uit de homo kast. Kort daarna schreef hij over het ontdekt worden in een openbaar toilet het provocerende nummer 'Outside', met daarbij een videoclip waarin politiemannen elkaar kuste. In die periode had hij een relatie met Anselmo Feleppa, die in 1993 overleed aan een aan aids gerelateerde hersenbloeding. Michael stopte daarna achttien maanden met het schrijven van teksten en ging door een diepe depressie.

In de daarop volgende jaren werd Michael meermaals gearresteerd, wegens drugsbezit en dronken rijden. Muzikaal was het een tijd stil rond de zanger, maar zo waren er meer periodes. Tijdens zijn leven zetten hij zich vaak in voor goede doelen. Michael nam regelmatig publiekelijk een politiek standpunt in. Zo was hij in de jaren 80 erg kritisch over het beleid van de Britse toenmalige premier Margaret Thatcher. In 2003 nam hij een liveversie op van het nummer 'The Grave' van Don McLean, op als protest tegen de oorlog in Irak.

In 2011 verbrak Kenny Goss, na vijftien jaar, zijn relatie met Michael. Als reden was er het feit dat Goss niet langer kon en wilde leven met Michael's alcohol en drugs verslavingen. In dat zelfde jaar had de zanger een zware longontsteking, waarvoor hij in een Oostenrijks ziekenhuis behandeld werd. Hij zou mogelijk ook hebben geleden aan ARDS, een vrij ernstige ziekte die kan ontstaan na een longontsteking, als gevolg waarvan men het zeer snel zeer benauwd kan krijgen. Hij werd toen vóór de kerstdagen uit het ziekenhuis ontslagen. En gisteren overleed hij op kerstdag: 'Last Christmas' zal nooit meer hetzelfde zijn.

Bron: hln.be en holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 26 December, 2016 en 2426 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday
31 augustus 2019 - Spek
01 september 2019 - Boots Club
05 september 2019 - Mr Gay Bear verkiezing
06 september 2019 - Boots Club
07 september 2019 - Girls for Girls

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Sam Bettens deelt goed nieuws, en over hoe belangrijk eerste ingreep is + video.

 

Brusselse holebi’s klagen over lakse politie in hoofdstad

 

Nieuwe Belgische organisatie voor lesbische, biseksuele, trans+ vrouwen & friends.

 

Vzw kinderwens organiseerde bijeenkomst voor homo & lesbische wensouders.

 

Dringend nood aan Belgisch wettelijk kader voor draagmoederschap + 2 video's.

 

Nieuw Vlaams transgender boek: De Weg Naar Mezelf, van Nora Monsecour.

 


Buitenlands nieuws

Is er sprake van 1ste misdrijf in de ruimte met in de hoofdrol lesbische astronaute?

 

Noord-Ieren roepen holebi's op om zich kandidaat te stellen als adoptie of pleeg ouders.

 

China volgt Taiwan niet wat betreft homohuwelijk.

 

Homofobe vandalen vernielen Duits holebi & trans herdenkingsmonument + info wereldwijde herdenkingsmonumenten.

 

Haatboodschap op een regenboog zebrapad in Canada.

 

Steun voor Trump van Republikeinse holebi & trans groep zorgt voor opschudding en onbegrip.

 


Showbizz nieuws

Zanger Sam Smith kweekt langzaam aan meer zelfvertrouwen.

 

Regisseur Jayro Bustamante: Elk geloof haat holebi's, een relaas rond zijn 2de film.

 

Regisseur producer wil graag meer oudere lesbische vrouwen in films en series.

 

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.