Indonesie op weg om homoseksualiteit strafbaar te maken.Indonesië is op weg om homoseksualiteit wettelijk te verbieden en te bestraffen. Op dit moment is homoseksualiteit enkel verboden in de provincies Aceh en Zuid-Sumatra omdat daar islamitische wetten gelden.

Zopas werd er een wetsvoorstel ingediend om homoseksualiteit te verbieden en bestraffen in Indonesië. De kans is groot dat de wet binnen de twee weken wordt goedgekeurd.

De wet wil homoseksualiteit bestraffen met een celstraf van vijf jaar. Arsul Sani, secretaris generaal van de PPP Parij is een van de makers van de ingediende wet. Hij zegt dat homoseksualiteit bij wet verboden moet zijn omdat het volgens hem even erg is als overspel, wat (ook) strafbaar is in het land.

Eerder werden er al tal van holebi en transgender gerelateerde websites en apps uit de lucht gehaald, en gisteren werd bekend dat op vraag van de Indonesische overheid Google de app Blued uit de Play Store heeft gehaald, het gaat hierbij om één van de meest gebruikte apps voor ontmoetingen tussen holebi's.

De op komst zijnde wet komt er omdat anti holebi en transgender politici, al dan niet gedwongen, steeds meer steun krijgen vanuit de bevolking voor de islamitische wetten vanuit de provincies Aceh en Zuid-Sumatra. In beide provincies werden in het verleden al tal van homo's veroordeeld tot meer dan 80 zweepslagen. Transgenders worden eveneens systematisch veroordeeld en vervolgd onder de Islamitische wetten. Binnenkort zal dit het geval zijn in het hele land en niet langer enkel in de twee provincies.

Update
Om een onduidelijke reden werd het wetsvoorstel uitgesteld en zal het later opnieuw op de politieke tafel komen.

LEES OOK
INDONESIE WIL NIET INGAAN OP VERENIGDE NATIES EIS BETREFFENDE HOLEBI & TRANS RECHTEN - 2017

holebi info eigen berichtgeving - 2018 - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 01 February, 2018 en 3095 keer gelezen.