Je leest:

Opnieuw toont onderzoek stijging aantal haatmisdaden tegen holebi & transgenders aan.Opnieuw blijkt uit onderzoek en officiƫle cijfers dat het aantal haatmisdaden in de Verenigde Staten met 100% is gestegen naar aanleiding van de bijeenkomsten die in 2016 en later door president Trump werden georganiseerd.

De haatmisdaden op basis van seksuele geaardheid, genderidentiteit en ras komen het meest voor. Het onderzoek werd dit keer uitgevoerd door drie onderzoekers; Ayal Feinberg, Regina Branton en Valerie Martinez-Ebers. Door gebruik te maken van de Hate, Extremism, Anti-Semitism Terrorism map-gegevens van de Anti-Defamation League, keken de onderzoekers of er in de maanden na een Trump-rally stijgingen van het aantal haatmisdaden waren opgetreden.

De resultaten toonden aan dat er in 2016 in de aanloop naar de presidentsverkiezingen in de plaatsen die Trump-rallies hadden georganiseerd, een aanzienlijke toename van haatmisdaden was opgetreden in vergelijking met andere provincies die dat niet deden.


Ze noteren in hun artikel dat ze er niet zeker van kunnen zijn of de retoriek van Trump de toename van haatmisdrijven veroorzaakte. Ze zeggen echter dat pogingen om de verhogingen weg te verklaren als "faux hate crimes" onrealistisch zijn. "Om dit te testen, verzamelden we haat-criminaliteitsincidentgegevens en Trump-rallygegevens op provinciaal niveau en gebruikten vervolgens statistische hulpmiddelen om de impact van een rally te schatten", schreven de onderzoekers. "We hebben controles opgenomen voor factoren zoals de criminaliteitscijfers in de provincie, het aantal actieve haatgroepen, de minderheidsgroepen, het percentage met hbo-opleidingen, de locatie in het land en de maand waarin de rally's plaatsvonden."

De onderzoekers wijzen er ook op dat haatmisdrijven in de Verenigde Staten in 2016 volgens de statistieken van de FBI met 17 procent zijn toegenomen. De onderzoekers wijzen ook op een andere academische studie waaruit bleek dat het horen van de vooroordelen van Trump tegen sommige groepen mensen meer geneigd maakte om aanstootgevende dingen over die groepen te schrijven. Haatincidenten en haatmisdrijven worden beschouwd als daden van geweld of vijandigheid jegens een persoon vanwege hun identiteit. En mensen kunnen om verschillende redenen het slachtoffer worden van haatmisdrijven, waaronder hun ras, seksualiteit of genderidentiteit.

Extra
In 2016 kon je bij holebi info lezen dat er tot drie keer toe een openlijke homo politicus met de dood was bedreigd door daders die zichzelf Trump fans noemden. In die zelfde periode waren er duidelijk meer haat incidenten tegen holebi's in het hele land. In de jaren die er op volgde voerde Trump tal van anti holebi en anti transgender wetten in wat eveneens zorgde voor nog meer haatmisdaden. Maar... er is er ook goed nieuws. Protest tegen de anti holebi & transgender houding van Trump en zijn gevolg groeit, en steeds meer Amerikanen laten zich negatief uit over hun president, in het bijzonder over de anti holebi & transgender wetten waarbij er steeds meer steun komt vanuit vele heteroseksuele gemeenschappen inclusief van bedrijven.
LEES OOK
TRUMP EERSTE PRESIDENT OOIT DIE SPRAK OP ANTI HOLEBI & TRANSGENDER EVENT - 2017
MEER MOORDEN OP HOLEBI'S EN TRANSGENDERS SINDS TRUMP PRESIDENT IS - 2017
HOE DENKEN AMERIKANEN OVER TRUMP'S ANTI HOLEBI & TRANSGENDER BELEID? - 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 03 April, 2019 en 3108 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

21 juni 2019 - 50 Plus LGTB Party
21 juni 2019 - This is us Sing Out Live
21 juni 2019 - Boots Club
21 juni 2019 - 5 Years HIM
28 juni 2019 - Fever Friday
29 juni 2019 - Boots Club
29 juni 2019 - Sinful Saturday
29 juni 2019 - Le Zoo
29 juni 2019 - Think! Party
05 juli 2019 - Boots Club

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Nieuwe homobar waar iedereen welkom is in Kortrijk.

 

VRT-journalist en vriend verloofd.

 

Het Vlaams Belang en holebi's, verleden en heden smelten samen.

 

Antwerps fotograaf zet holebi's transgenders en anderen voor de lens.

 

Nieuw boek: Het Transgender Boek (Leven als transgender in Vlaanderen & Nederland).

 


Buitenlands nieuws

Stijging aantal haatmisdaden tegen holebi's & transgenders in Schotland.

 

31 openlijke lesbi & bi voetbalsters + 1 coach op FIFA Wereldkampioenschap vrouwen voetbal.

 

Steve en Rob adopteren zes kinderen tegelijkertijd.

 

Ambassades wereldwijd gaan met Regenboogvlag in tegen Trump's verbod.

 

Mooie reactie van kunstenaar op homfobe graffiti in Roemenie.

 

47ste plaats ter wereld waar homo's & lesbiennes kunnen trouwen is een feit.

 


Showbizz nieuws

Voor het eerst lesbisch koppeltje in Tekenfilmserie My Little Pony.

 

Anti holebi & transgender wet verworpen met hulp van zanger Ricky Martin.

 

Eerste televisie interview met Sam Bettens na coming out, ook hier integraal te bekijken.

 

Britse transgender journaliste & activiste nieuwe gezicht van Pantene.