Je leest:

Sprookje om Belgian Pride thema kenbaar te maken.Op 18 mei is het naar jaarlijkse gewoonte weer tijd voor de Belgian Pride. Op deze dag trekken holebi's (homo's, lesbiennes, biseksuelen) én transgender+ personen samen met duizenden sympathisanten door de straten van Brussel. Het thema dit jaar is: ‘intersectionaliteit’ onder de slogan ‘All for One’.

intersectionaliteit
Jezelf zijn. Dit is voor een heleboel holebi's en transgender+'ers nog altijd niet vanzelfsprekend. De Stonewall-rellen in New York vijftig jaar geleden waren de symbolische start van de dappere strijd die de holebi en transgender+ gemeenschap nog steeds voert. Aan de frontlinie van deze manifestatie stond een diverse en intersectionele groep die voornamelijk bestond uit transpersonen, gediscrimineerde personen en sekswerk·st·ers. Met hun eisenplatform voor gelijk(waardig)e rechten van de mens hebben ze samen de eerste stenen gelegd voor de Pride beweging. Het is dankzij hen en hun opvolg·st·ers dat steeds meer mensen vandaag zichzelf kunnen zijn.

Sprookje
Vandaar uit lanceert de Belgian Pride voor de editie van 2019 het thema ‘intersectionaliteit’ onder de slogan ‘All for One’. De organisatie wil duidelijk maken dat de identiteit van een persoon meer is dan alleen huidskleur, seksuele geaardheid, gender, religie, handicap, leeftijd... Opvallend is dat het thema wordt gelanceerd aan de hand van het feeërieke animatiesprookje ‘De Eigenaardige Prinses’ (The story of The Peculiar Princess). Video onderaan te bekijken.

Het sprookje is het verhaal van een prinses die omwille van haar ‘eigenaardigheden’ wordt uitgesloten. Het verhaal leidt de kijker door haar leven en laat zien dat identiteit meerlagig is en dat net dit mensen uniek maakt. “Helaas is er net op basis van intersectionaliteit ook discriminatie en uitsluiting mogelijk”, stelt Elio De Bolle, coördinator van The Belgian Pride.

Video - sprookje
‘Het verhaal van De Eigenaardige Prinses’ wordt gepubliceerd met een Engelstalige voice-over op YouTube en Facebook en wordt ondertiteld in het Engels, het Nederlands en het Frans. Het verhaal is ook in de drie talen downloadbaar in 'boekvorm' en te beluisteren als luisterverhaal ==> KLIK HIER

De animatiefilm bevat tal van subtiele verwijzingen. Het kasteel van de prinses is een samenstelling van stadshuizen en gebouwen in heel België: Brussel, Brugge, Gent, Antwerpen, Luik, Dinant en de watervallen van Coo. De diverse jurken van de prinses vertegenwoordigen de hele wereld: Afrika, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, Azië, Europa, Noord-Amerika en Australië. De soundtrack werd speciaal voor deze animatiefilm gecomponeerd en ook de beeldtaal is uniek. Het sprookje en de campagne kwamen tot stand in samenwerking met creatief bureau Horus, sound agency ThinknTalk en tal van vrijwilligers. De Belgian Pride roept iedereen op om het filmpje en de #AllforOne te delen op sociale media.

Dagelijkse realiteit voor veel personen
Rachael Moore is coördinatrice van het RainbowHouse Brussels en hoort dagelijks verhalen over discriminatie en uitsluiting. “We willen een duidelijke, inclusieve boodschap uitdragen: met #AllforOne, vanuit een solidair en intersectioneel standpunt, benadrukken wij dat elkeen uniek is en recht heeft op een plaats in de samenleving, zonder discriminatie op welke grond dan ook. Kom op voor elkaar en iedereen die nog dagelijks gediscrimineerd en uitgesloten wordt.” Met dit thema grijpt de Belgian Pride terug naar de roots. “Vrouwen kregen het stemrecht niet zonder mannen. Wij kunnen zeker racisme, homofobie en seksisme niet bestrijden zonder de hulp van alle blanke personen. Samen kunnen we en moeten we de strijd aangaan.” voegt Rachael Moore er nog aan toe.

Stonewall-rellen
Er is een duidelijke link tussen het thema ‘intersectionaliteit’ en de Stonewall-rellen van 1969 - dit jaar 50 jaar geleden - in New York. Die rellen zijn begonnen omdat holebi’s, transgenders en sekswerkers het beu waren dat de politie hen dagelijks lastig viel in het Stonewall Inn . De Stonewall-rellen in New York 50 jaar geleden waren de symbolische start van de dappere strijd die de holebi en transgender+ gemeenschap nog steeds voert. De Belgian Pride lanceert hierover een bewustwordingscampagne (met 10 historische punten uit de afgelopen 50 jaar van de beweging) op hun website.

Website Belgian Pride (programma, info,...) ==> KLIK HIER

Video bekijken
Hier onder het sprookje met Nederlandstalige ondertitels.
Bron: gaylive & cavaria

Dit bericht is gepost op 06 April, 2019 en 1826 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

19 april 2019 - 20 jaar L Folles de Gand
19 april 2019 - La Demence Easter
20 april 2019 - La Demence Easter 2
20 april 2019 - Funky Disco
21 april 2019 - La Demence Easter 3
26 april 2019 - PopCake
27 april 2019 - LGBT+ Party
27 april 2019 - Men Only Party
27 april 2019 - Twinxxx
30 april 2019 - CafeDeLove

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Na Waalse komt Brusselse holebi & transgender+ org ook met eisen pakket n.a.v komende verkiezingen.

 

Vlaamse Holebi's zijn niet per definitie links, en dat is oké.

 

Bijna vergeten, vrouw die aan wieg stond van de Belgische holebibeweging.

 

Belgisch transgendermodel boycot Coachella festival.

 

Sprookje om Belgian Pride thema kenbaar te maken.

 


Buitenlands nieuws

Vierde Amerikaanse staat die Gay Panic Defence wet afschaft.

 

13 holebi koppels klagen overheid aan wegens weigeren homohuwelijk.

 

Ook Amerikaanse marine gaat in tegen Trumps verbod op transgenders in het leger.

 

Na meer dan 30 jaar eerste zwarte vrouwelijke burgemeester die bovendien ook lesbisch is.

 

50Plus holebi's & transgenders eerder eenzaam wanneer ze alleenstaande zijn/worden.

 


Showbizz nieuws

Ezra Miller en Keiynan Lonsdale in jurk voor Vogue.

 

Onder andere Conchita Wurst en Dana International in comeback op komend songfestival.

 

Transgender sprookje van auteurs holebi boekjes, zamelde meeste geld ooit in via crowdfunding.

 

Negatieve reacties op eerste lesbisch koppeltje in kinderweekblad Donald Duck.

 

Nieuwe superhelden film Shazam heeft homo personage (spoiler alert) + video trailer.