Hof van Beroep zet homohuwelijk op pauze op Kaaimaneilanden.Het Hof van Beroep op de Kaaimaneilanden heeft zopas geoordeeld dat de invoering van het homohuwelijk wordt uitgesteld. Eind maart kon je bij holebi info lezen dat het hooggerechtshof zich in het voordeel van huwelijksgelijkheid had uitgesproken in een rechtzaak aangespannen door een lesbisch koppel, waarmee het homohuwelijk met onmiddellijke ingang legaal zou worden.

Maar woensdag aanvaarde het Hof van Beroep een verzoek van de regering om de legalisatie van het homohuwelijk te stoppen die het hooggerechtshof eerder had uitgesproken. Het Hof van Beroep zal vermoedelijk pas in augustus de argumenten van de regering aanhoren. Tot op heden is het niet duidelijk waarom de regering vroeg om het homohuwelijk op pauze te zetten.

Het lesbische koppel dat wilde trouwen was hun huwelijk al aan het plannen maar zal nu alles moeten uitstellen tot er een nieuwe uitspraak komt. Eerder dit jaar riep de Britse overheid al zijn overzeese gebieden dringend het homohuwelijk te legaliseren, waarbij men er zelfs mee dreigde de gebieden die weigeren daar toe te dwingen.

LEES OOK
BRITTEN WILLEN DESNOODS OVERZEESE GEBIEDEN VERPLICHTEN HOMOHUWELIJK IN TE VOEREN
KAAIMANEILANDEN STELLEN HUWELIJK OPEN VOOR HOMO'S EN LESBIENNES

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 13 April, 2019 en 3607 keer gelezen.