Je leest:

Ook Amerikaanse marine gaat in tegen Trumps verbod op transgenders in het leger.De Amerikaanse marine gaat in tegen het nieuwe beleid van president Trump betreffende het verbod op transgenders in het leger. Hiermee volgt de zeemacht de National Guard van Californië die eerder al lieten weten het anti transgender beleid van Trump niet te zullen volgen, een statement dat men vlak voor de invoering van het beleid herhaalde.

Sinds vrijdag 12 april ging het nieuwe anti transgender beleid van president Trump van kracht. Daarbij gaat het om een (inmiddels) bijna volledig verbod op transgenders in het leger. Op aanraden van het Pentagon besloot Trump enkele uitzonderingen toe te staan en het verbod te beperken tot transgenders met een geschiedenis of diagnose van genderdysforie. Concreet gaat het dan om individuen die een substantiële medische behandeling nodig hebben, zoals medicatie en een operatie. Wie momenteel al in behandeling is voor genderdysforie of de transitie onderging voor de regels van kracht werden, kan in dienst blijven. De meeste andere transgenders zullen echter worden geweerd. "Het feit dat een persoon die zich maandag heeft geout in dienst kan blijven, terwijl een persoon die zich dinsdag out dat niet kan, versterkt nog de wrede en willekeurige aard van dit verbod, aldus tegenstanders van het beleid."

De Amerikaanse zeemacht gaat grotendeels vierkant in tegen het nieuwe beleid. "De marine zal transgender mariniers toelaten zich te kleden in overeenstemming met hun genderidentiteit terwijl ze geen dienst hebben. Er is geen beleid dat de mogelijkheid van een servicepartner verbiedt zich vrij te uiten zoals men is. Passende burgerkledij kan niet worden bepaald op basis van gender, dus men is vrij zich te kleden en gedragern zoals men dat zelf wenst. De marine zorgt voor zijn transgenders door hen de mogelijkheid te geven zich te kleden en uit te drukken zoals zij dat zelf verkiezen. De verduidelijking van de dresscode kwam één dag voor het nieuwe beleid van kracht ging. Alle mariniers en andere medewerkers kregen daarover een brief. Verder liet de marine weten.

Melody Stachour, een transvrouw die fungeert als een onderofficier in het Marine Reserve, zei dat de nieuw aangekondigde richtlijnen "een poging zijn om trans service leden zoveel mogelijk te ondersteunen, zelfs als ze worden beperkt door het algemene beleid. "Dit is niet alleen goed voor de mariniers, maar ook voor de zeemacht, omdat het hen in staat stelt mariniers te behouden die uitstekend werk leveren.

Eerder kon je bij holebi info lezen dat de Californische National Guard het anti transgender beleid van Trump niet zal volgen. (Link hier onder). De California National Guard is de federale gefinancierde Californische strijdmacht, onderdeel van de National Guard of the United States. Het bestaat uit onderdelen van het leger en de Air National Guard, en is ook de grootste nationale bewakingsmacht in de Verenigde Staten. De uitspraak van de Guard werd al gedaan in februari van dit jaar en één dag voor het beleid van kracht ging herhaald.
LEES OOK
HOOGSTE OFFICIER NATIONAL GUARD CALIFORNIE GAAT VIERKANT IN TEGEN TRUMP

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 15 April, 2019 en 2719 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

28 juni 2019 - Fever Friday
28 juni 2019 - Flash@Versuz
29 juni 2019 - Boots Club
29 juni 2019 - Sinful Saturday
29 juni 2019 - Le Zoo
29 juni 2019 - Revelation
29 juni 2019 - Think! Party
05 juli 2019 - Boots Club
13 juli 2019 - Cave16
13 juli 2019 - Papa Bi-Beach

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Vandaag 10 jaar geleden dat Vlaams zangeres Yasmine uit het leven stapte + video + Tv Tip.

 

Lokale politieke partijen Zedelgem distantiëren zich van uitspraken over holebi's door Vlaams Belangster.

 

Belgie binnenkort derde land ter wereld met 3de gender optie.

 

Holebi's gaan verworven rechten nooit verliezen in Belgie + video + realisatie enkele wetten.

 

Nieuwe homobar waar iedereen welkom is in Kortrijk.

 

VRT-journalist en vriend verloofd.

 


Buitenlands nieuws

Meteen gebied van ruim 3 miljoen inwoners met legale partnerschappen holebi's in Japan.

 

Na bijna 30 jaar zegt Amerikaanse medische organisatie sorry tegen holebi's.

 

Parijs eert Amerikaanse maker van Regenboogvlag (holebi pride) en + 40 holebi & trans activisten.

 

Holebi & trans vluchtelingen met kinderen terug gestuurd naar zwaar holebi- transfobisch kamp.

 

Meerderheid biseksuele volwassenen blijft in de kast.

 

Uniek boek 'Wondermooi zoals u mij gemaakt hebt', over transgenders & geloof in Nederland.

 


Showbizz nieuws

Olly Alexander is pride collecties van bedrijven beu.

 

Elton John is nu Sir en Monseigneur + video.

 

Duitsland censureert song over jonge homo + video.

 

Voor het eerst lesbisch koppeltje in Tekenfilmserie My Little Pony.

 

Anti holebi & transgender wet verworpen met hulp van zanger Ricky Martin.