Je leest:

Ook Amerikaanse marine gaat in tegen Trumps verbod op transgenders in het leger.De Amerikaanse marine gaat in tegen het nieuwe beleid van president Trump betreffende het verbod op transgenders in het leger. Hiermee volgt de zeemacht de National Guard van Californië die eerder al lieten weten het anti transgender beleid van Trump niet te zullen volgen, een statement dat men vlak voor de invoering van het beleid herhaalde.

Sinds vrijdag 12 april ging het nieuwe anti transgender beleid van president Trump van kracht. Daarbij gaat het om een (inmiddels) bijna volledig verbod op transgenders in het leger. Op aanraden van het Pentagon besloot Trump enkele uitzonderingen toe te staan en het verbod te beperken tot transgenders met een geschiedenis of diagnose van genderdysforie. Concreet gaat het dan om individuen die een substantiële medische behandeling nodig hebben, zoals medicatie en een operatie. Wie momenteel al in behandeling is voor genderdysforie of de transitie onderging voor de regels van kracht werden, kan in dienst blijven. De meeste andere transgenders zullen echter worden geweerd. "Het feit dat een persoon die zich maandag heeft geout in dienst kan blijven, terwijl een persoon die zich dinsdag out dat niet kan, versterkt nog de wrede en willekeurige aard van dit verbod, aldus tegenstanders van het beleid."

De Amerikaanse zeemacht gaat grotendeels vierkant in tegen het nieuwe beleid. "De marine zal transgender mariniers toelaten zich te kleden in overeenstemming met hun genderidentiteit terwijl ze geen dienst hebben. Er is geen beleid dat de mogelijkheid van een servicepartner verbiedt zich vrij te uiten zoals men is. Passende burgerkledij kan niet worden bepaald op basis van gender, dus men is vrij zich te kleden en gedragern zoals men dat zelf wenst. De marine zorgt voor zijn transgenders door hen de mogelijkheid te geven zich te kleden en uit te drukken zoals zij dat zelf verkiezen. De verduidelijking van de dresscode kwam één dag voor het nieuwe beleid van kracht ging. Alle mariniers en andere medewerkers kregen daarover een brief. Verder liet de marine weten.

Melody Stachour, een transvrouw die fungeert als een onderofficier in het Marine Reserve, zei dat de nieuw aangekondigde richtlijnen "een poging zijn om trans service leden zoveel mogelijk te ondersteunen, zelfs als ze worden beperkt door het algemene beleid. "Dit is niet alleen goed voor de mariniers, maar ook voor de zeemacht, omdat het hen in staat stelt mariniers te behouden die uitstekend werk leveren.

Eerder kon je bij holebi info lezen dat de Californische National Guard het anti transgender beleid van Trump niet zal volgen. (Link hier onder). De California National Guard is de federale gefinancierde Californische strijdmacht, onderdeel van de National Guard of the United States. Het bestaat uit onderdelen van het leger en de Air National Guard, en is ook de grootste nationale bewakingsmacht in de Verenigde Staten. De uitspraak van de Guard werd al gedaan in februari van dit jaar en één dag voor het beleid van kracht ging herhaald.
LEES OOK
HOOGSTE OFFICIER NATIONAL GUARD CALIFORNIE GAAT VIERKANT IN TEGEN TRUMP

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 15 April, 2019 en 2581 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

19 april 2019 - 20 jaar L Folles de Gand
19 april 2019 - La Demence Easter
20 april 2019 - La Demence Easter 2
20 april 2019 - Funky Disco
21 april 2019 - La Demence Easter 3
26 april 2019 - PopCake
27 april 2019 - LGBT+ Party
27 april 2019 - Men Only Party
27 april 2019 - Twinxxx
30 april 2019 - CafeDeLove

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Na Waalse komt Brusselse holebi & transgender+ org ook met eisen pakket n.a.v komende verkiezingen.

 

Vlaamse Holebi's zijn niet per definitie links, en dat is oké.

 

Bijna vergeten, vrouw die aan wieg stond van de Belgische holebibeweging.

 

Belgisch transgendermodel boycot Coachella festival.

 

Sprookje om Belgian Pride thema kenbaar te maken.

 


Buitenlands nieuws

Vierde Amerikaanse staat die Gay Panic Defence wet afschaft.

 

13 holebi koppels klagen overheid aan wegens weigeren homohuwelijk.

 

Ook Amerikaanse marine gaat in tegen Trumps verbod op transgenders in het leger.

 

Na meer dan 30 jaar eerste zwarte vrouwelijke burgemeester die bovendien ook lesbisch is.

 

50Plus holebi's & transgenders eerder eenzaam wanneer ze alleenstaande zijn/worden.

 


Showbizz nieuws

Ezra Miller en Keiynan Lonsdale in jurk voor Vogue.

 

Onder andere Conchita Wurst en Dana International in comeback op komend songfestival.

 

Transgender sprookje van auteurs holebi boekjes, zamelde meeste geld ooit in via crowdfunding.

 

Negatieve reacties op eerste lesbisch koppeltje in kinderweekblad Donald Duck.

 

Nieuwe superhelden film Shazam heeft homo personage (spoiler alert) + video trailer.