Je leest:

West-Vlaamse brengt dansvoorstelling over gepeste homo broer.De 21-jarige Justine Margodt uit Rumbeke, een dorp in de Belgische provincie West-Vlaanderen en deelgemeente van Roeselare, heeft een dansvoorstelling in elkaar gestoken om de holebi en transgender+ gemeenschap een hart onder de riem te steken.

De dansvoorstelling genaamd 'The Closet' is geinspireerd op de broer van Justine. Gilles is 22 en werd vroeger zeer hard gepest omdat hij homo is. Omdat zowel Justine als Gilles in het Nederlandse Tilburg studeren wordt de dansvoorstelling daar opgevoerd. Voorlopig is er maar 1 speeldag namelijk op 8 juni.

In de krant het Laatste nieuws zegt Justine: "Gilles en ik zijn altijd close geweest en delen de passie voor dans. Al sinds ik in de derde kleuterklas zat, volgen we samen dansles en nu studeren we beiden de richting Docent Dans aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In Roeselare werd Gilles vroeger enorm gepest. Op school, via sociale media,... Het ging zelfs zo ver dat hij op een bepaald moment genoeg had van zijn leven. Maar zijn verdriet deed ook mij veel pijn. Gelukkig heb ik hem in Nederland, waar ze anders staan tegenover homo's, echt zien openbloeien."

Justine kreeg binnen haar opleiding de kans om een eigen dansvoorstelling te maken. Ze dacht meteen aan haar broer, en met haar stuk wil ze de pesterijen die hij moest ondergaan een positieve draai geven. "Ik hou erg van choreografie. Tot nu toe stak ik choreografieën voor mezelf ineen, maar ik droomde al langer om ook iets te doen voor een groep dansers. De inspiratie vond ik bij Gilles. Ik doopte de productie The Closet en wil iedereen die hetzelfde heeft meegemaakt als Gilles een hart onder de riem steken. Ik wil hen laten voelen dat ze niet alleen zijn, hen een stem geven. Maar ik wil ook de buitenwereld aanspreken. Ik wil het taboe doorbreken, want helaas wordt holebi (homo lesbisch biseksueel) zijn door velen nog altijd niet geaccepteerd. Zo is homoseksualiteit in meer dan de helft van alle landen ter wereld strafbaar en in sommige landen wordt het zelfs bestraft met de doodstraf."

Voor The Closet vond Justine vijf dansers die samen met broer Gilles en zijzelf dansen in het stuk. De vijf dansers zijn: Yentl Smeets, 21 en zelf homo. Bernita Robben, 48, familie en vrienden in de gemeenschap, Bart Nusink 23, die zichzelf Aromantisch noemt, Annelien, 20 hetero uit holebi gezin en Barbara, 22 hetero met een hart voor de gemeenschap. Meer over deze dansers kan je lezen op de website over het dansstuk, link onderaan.

Justine zegt over de dansers: "Alle dansers hebben dus op de een of andere manier wel een link met de holebi en transgender+ gemeenschap. Ik ben vooral blij dat Gilles zelf ook wilde meedansen. Hij vindt het trouwens heel lief dat de voorstelling rond zijn verhaal is opgebouwd. Ondanks onze unieke band zijn we vaak niet zo uitgesproken tegen elkaar over gevoelens, maar ik weet dat het hem iets doet."

Voorstelling
The Closet wordt op 8 juni op het podium gebracht in de Loft in Tilburg. Dat is voorlopig de enige voorstelling. “Door financiële redenen”, legt Justine uit. “Iedereen werkt gratis en vrijwillig mee aan de productie, maar toch stak ik er zelf al heel wat centjes in. Ik vind het jammer dat we de voorstelling maar één keer kunnen brengen, zeker omdat we er zoveel tijd en energie hebben ingestoken en iedereen er met hart en ziel aan heeft gewerkt. Maar ik sta zeker open voor eventuele voorstellen.”

Wie The Closet wil bijwonen, kan tickets bestellen door een mail te sturen aan: justinemargodt@hotmail.com. Voor een kaartje betaal je 10,50 euro. Locatie: Locatie: Ringbaan Oost 8-17, 5013 CA Tilburg / De Loft, Tilburg - Nederland - Aanvang: 19u30 - De voorstelling start om 20u00.
Meer info via website (met o.a 3 video's): KLIK HIER


Bron: hln.be en website dansvoorstelling

Dit bericht is gepost op 26 May, 2019 en 3257 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

21 september 2019 - Girls for Girls
21 september 2019 - H.I.M
21 september 2019 - Twinxx
21 september 2019 - Think! vs Spunk
27 september 2019 - Rock & Dolls
27 september 2019 - La Demence
27 september 2019 - Pop the Glock
28 september 2019 - Bears Party
28 september 2019 - Pop Cult
05 oktober 2019 - Mr Gay Bear verkiezing

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Uniek theaterstuk op komst met voorstellingen in Mechelen + regenboogfestival en in Antwerpen.

 

UZ Gent komt met wereldprimeur inzake HIV bestrijding.

 

Ook Vlaamse koranscholen & moskeeën pompen kinderen vol haat, o.a tegen holebi's & transgenders.

 

Vier Belgische video's uit onderzoek rond attitudes over holebi's en transgender+ personen.

 

Belgische film met transgender thema wint acht Ensors.

 

Maak kennis met Aut & Out, unieke, Vlaamse organisatie voor holebi's & transgenders met autisme.

 

Karolien Debecker & Wanne Synnave over waarom nog zoveel zelfmoorden & gedachten onder Vlaamse holebi's & transgenders + video.

 

Vlaamse campagne: websites zelfmoord preventie & hulp verlening holebi's & transgenders, ook voor ouders & professionals.

 


Buitenlands nieuws

Maak kennis met 100-jarige die al jaren HIV besmet is.

 

Reden van echtscheiding: ongeldige instemming door vergissing, we blijken allebei gay.

 

Driekwart van holebi & transgender nieuws wereldwijd gemarkeerd als onveilig.

 

Over waarom vrouwtjes bonobo apen liever seks hebben met andere vrouwtjes.

 

Anti holebi & transgender verklaring van Nederlands orthodox-protestantse kerken heeft omgekeerd effect.

 

Noord-Ieren krijgen eindelijk ook huwelijksgelijkheid voor homo's & lesbiennes.

 


Showbizz nieuws

Amerikaanse actrice zegt dat ze eerder filmrollen niet kreeg omwille van haar geaardheid.

 

Meeste mensen begrijpen zanger Sam Smith, die nu anders wil worden aangesproken, niet.

 

Ellen DeGeneres en vrouw op bezoek bij Britse baby prins Archie, en Ellen en Meghan delen liefde voor honden.

 

Britse bekende lesbische 27-jarige is bestbetaalde model en meer in het Verenigd Koninkrijk.

 

Kate Moennig (Shane) over the L Word en reboot, haar vrouw en meer, in podcast met RuPaul & Michelle Visage.