Je leest:

Prins Harry en Meghan eerste leden koninklijke familie die support uitspreken voor Pride maand.Prins Harry, 34, en zijn vrouw Meghan Markle, 37, hebben op Instagram hun steun uitgesproken voor holebi’s. “We steunen jullie. Het is simpel: liefde is liefde”, staat er onder andere te lezen in de steunbetuiging op de officiële pagina van het koppel.

Het is daarbij voor het eerst dat leden van het Britse koningshuis zich achter de pride maand scharen. Harry en Meghan delen elke maand enkele accounts die ze zelf volgen op Instagram. Het gaat daarbij telkens om accounts die de Prins en zijn vrouw nauw aan het hart liggen. En omdat juni de pride maand is, vond het koppel het een ideaal moment om hun steun voor de holebi en transgender+ gemeenschap uit te spreken.

“Deze maand eren we de accounts die de gemeenschap van holebi’s en transgenders steunen. Het zijn accounts die reflecteren op de geschiedenis en die hoopvol zijn voor een verdiende, inclusieve toekomst. We steunen jullie. Omdat het erg simpel is: liefde is liefde.”

Op een foto die het koppel deelde zijn enkele regenboogvlaggen en holebi’s te zien. Meghan en Harry voegden ook een foto van zichzelf toe aan de collage, net als een foto van prinses Diana. Harry’s moeder, die in 1997 onverwacht overleed, was lang geleden al een voorvechter voor gelijke rechten voor holebi’s. Ze rekende Elton John en Gianni Versace tot haar beste vrienden en zette zich in om het taboe rond aids en hiv te verbreken.

Het initiatief van Harry en Meghan kan op veel positieve feedback rekenen. Het bericht werd in de eerste minuten al ruim 260.000 keer geliket. Er waren ook enkele negatieve reacties, waarbij sommigen verontwaardigd zijn omdat er meer Amerikaanse dan Britse holebi organisaties gepromoot worden, en nog anderen zijn dan weer van mening de Prins zich niet moet bezig houden met politieke thema's.

Toch is het niet voor het eerst dat prins Harry zich inzet voor holebi's en transgenders. Ook lang voor zijn huwelijk met Meghan trad de prins, net zoals zijn broer Prins William, in de voetsporen van zijn moeder. Harry is bovendien tot op heden al het meest bezig geweest met het verdedigen van de rechten van holebi's en transgenders. In 2013 kwam Harry in het nieuws toen bleek dat hij in het leger was opgekomen voor een homo soldaat die gepest werd. In dat zelfde jaar werd hij ook geprezen om zijn werk bij een liefdadadigheidsinstelling die werkt met transgender kinderen. In 2017 kreeg Harry een postuum award voor zijn moeder voor haar werk met aids patiënten, waar Harry en zijn broer prins William zich trouwens ook al jaren voor inzetten. Harry liet zich trouwens in 2016 live op Facebook testen op Hiv, en riep anderen op hetzelfde te doen. Jaren geleden bleek dat er in een Londense homo bar een half naakte foto hangt van Harry, die binnen de homo gemeenschap als knapste van de twee Britse prinsen beschouwd wordt. De prins zet zich ook regelmatig in voor dieren- en kinder- en vrouwenrechten.

- Al het showbizz nieuws van dit jaar => KLIK HIER


Bron: holebi info & hln.be

Dit bericht is gepost op 04 June, 2019 en 3431 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

21 juni 2019 - 50 Plus LGTB Party
21 juni 2019 - This is us Sing Out Live
21 juni 2019 - Boots Club
21 juni 2019 - 5 Years HIM
28 juni 2019 - Fever Friday
29 juni 2019 - Boots Club
29 juni 2019 - Sinful Saturday
29 juni 2019 - Le Zoo
29 juni 2019 - Think! Party
05 juli 2019 - Boots Club

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Nieuwe homobar waar iedereen welkom is in Kortrijk.

 

VRT-journalist en vriend verloofd.

 

Het Vlaams Belang en holebi's, verleden en heden smelten samen.

 

Antwerps fotograaf zet holebi's transgenders en anderen voor de lens.

 

Nieuw boek: Het Transgender Boek (Leven als transgender in Vlaanderen & Nederland).

 


Buitenlands nieuws

Stijging aantal haatmisdaden tegen holebi's & transgenders in Schotland.

 

31 openlijke lesbi & bi voetbalsters + 1 coach op FIFA Wereldkampioenschap vrouwen voetbal.

 

Steve en Rob adopteren zes kinderen tegelijkertijd.

 

Ambassades wereldwijd gaan met Regenboogvlag in tegen Trump's verbod.

 

Mooie reactie van kunstenaar op homfobe graffiti in Roemenie.

 

47ste plaats ter wereld waar homo's & lesbiennes kunnen trouwen is een feit.

 


Showbizz nieuws

Voor het eerst lesbisch koppeltje in Tekenfilmserie My Little Pony.

 

Anti holebi & transgender wet verworpen met hulp van zanger Ricky Martin.

 

Eerste televisie interview met Sam Bettens na coming out, ook hier integraal te bekijken.

 

Britse transgender journaliste & activiste nieuwe gezicht van Pantene.