Je leest:

Elton John en president Poetin in de clinch over anti holebi wet.De Britse zanger Elton John, 72, ligt overhoop met de Russische president Poetin over de situatie van holebi's en transgenders in Rusland. De zanger schreef eerder een open brief aan de president die daar inmiddels ook op reageerde.

Elton schreef een open brief gericht aan Vladimir Poetin, 66, als reactie op een interview dat de Russische president aan de Financial Times gaf. De zanger begon met de woorden: 'ik was erg overstuur na jouw interview.'

Poetin sprak in zijn interview over holebi's en transgenders in zijn thuisland, daarbij zei hij onder andere: 'Ik probeer niemand te beledigen, want men keurt onze vermeende homofobie af; Maar wij Russen hebben geen probleem met holebi's. En God verhoede het, laat hen leven zoals ze het willen. Maar sommige dingen lijken ons wel buitensporig. Ze beweren nu dat kinderen vjif of zes verschillende gender rollen kunnen spelen. Laat iedereen gelukkig zijn, daar hebben we geen probleem mee. Maar dit mag de cultuur, de tradities en de traditionele familiewaarden van miljoenen mensen die de kernbevolking vormen, niet overschaduwen."

Elton John reageerde daarop in een open brief waarin hij schreef: 'ik ben het volstrekt oneens met uw standpunt dat het voeren van een beleid dat multiculturele en seksuele diversiteit omarmt in onze samenlevingen achterhaald is. Het is dubbelzinnig dat u opmerkt dat u wenst dat holebi's gelukkig zijn en dat jullie daar geen probleem mee hebben. Terwijl Russische distributeurs ervoor kozen om mijn film, ‘Rocketman’, zwaar te censureren door alle referenties naar mijn 25-jaar lange relatie met David en het opvoeden van mijn twee prachtige zonen weg te halen. Dat voelt hypocriet." De zanger schreef ook nog dat hij trots is om deel uit te maken van een wereld waar liefde en huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht erkend wordt.

Ondertussen reageerde Poetin met de korte zin: 'ik heb diep respect voor hem, hij is een muzikaal genie en we houden van zijn optredens, maar hij heeft het verder totaal mis wat betreft zijn opvatting over ons tegenover homoseksuelen. Onze wetten zijn niet homofoob, ze dienen enkel ter bescherming van kinderen." Deze uitspraak deed hij in het verleden al meermaals publiekelijk en op verschillende wereldwijde politieke bijeenkomsten.

Voor wie meer wil weten, hier onder extra info over de anti holebi wet + gevolgen en een uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens over de wet in 2017.

De Gay 'propaganda' wet
In 2013 werd in Rusland de zogenaamde 'gay propaganda' wet ingevoerd. Officieel een wet tegen 'propaganda' van niet-traditionele seksuele relaties voor minderjarigen. Met andere woorden het is verboden om in aanwezigheid van minderjarigen te spreken over holebi's en transgenders.

Na invoering van de wet werden er honderden holebi leerkrachten en anderen die met kinderen werkten ontslagen. De wet voorziet geldboetes voor overtredingen. Ook buitenlanders kunnen een geldboete krijgen en worden bovendien indien ze de wet overtreden het land uitgezet.

Daarnaast is het ook verboden om op te komen voor de gelijke rechten van holebi's en transgenders. Zelfs het zwaaien met een regenboogvlag op straat kan je een geldboete of arrestatie opleveren wat in 2013 en 2014 meermaals daadwerkelijk gebeurde.

In recente jaren werden ook enkele holebi jongeren vervolgd wegens het onderhouden van een holebi en transgender informatieve website. Sinds de wet van kracht is werden al tal van holebi activisten opgepakt en veroordeeld, sommigen gewoon omdat ze een bordje bij zich droegen met daarop de tekst: 'Mensen worden niet homoseksueel ze worden zo geboren.'

Sinds de wet van kracht is, is er een enorme stijging in het aantal aanvallen tegen holebi's en transgenders, met uitschieters van zeer gewelddadige aanvallen waarbij de slachtoffers werden mishandeld, en waarbij alles werd gefilmd en op het internet werd gezet. Deze acties zorgden destijds voor internationale opschudding. Volgens de Russen waren deze acties niet gericht tegen homo's maar tegen pedoseksuelen, in werkelijkheid waren alle slachtoffers homo mannen die enkel relaties en seks hebben met meerderjarigen. Ook tal van transgenders werden al slachtoffer van 'bendes' die actief op zoek gaan naar wat ze zelf 'perverse' mensen noemen. Tot op heden werden daders nooit gestraft voor hun daden. Sommige daders werden wel al gestraft maar dan enkel voor bende vorming of hooliganisme en nooit voor homofobe aanvallen en mishandelingen.

Europees Hof voor de Rechten van de Mens
In een zaak aangespannen door drie Russische homorechtenactivisten bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, werd op 20 juni 2017 geoordeeld dat de anti-homopropagandawet discriminerend is en in strijd is met de vrijheid van meningsuiting.
- In de zaak Bajev et al. v. Rusland (procedurenummers 67667/09, 44092/12 en 56717/12), oordeelden zes rechters tegen één dat er sprake is van:
- Overtreding van Artikel 10 (vrijheid van meningsuiting) van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.
- En overtreding van Artikel 14 (discriminatie) in overeenstemming met Artikel 10 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.
- Het Hof concludeerde dat de juridische bewoordingen in de wet vaag zijn en dat de uitvoering als gevolg daarvan arbitrair is. Bovendien stelden zij dat de wet discriminerend geformuleerd is en in zijn geheel geen legitiem publiek belang dient. Daarnaast concluderen zij ook nog dat de autoriteiten zorgen voor het toenemen van stigma en vooroordelen omtrent homoseksualiteit en daarmee homofobie aanmoedigen.
Rusland liet na de uitspraak meteen weten in beroep te gaan tegen de uitspraak.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 02 July, 2019 en 1584 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

19 juli 2019 - Hairy Flamingo
20 juli 2019 - Pinqpon LGBTQ Gentse Feesten
20 juli 2019 - Boots Club
20 juli 2019 - Lumbago Foute Party
25 juli 2019 - Nacht v.d Regenboog
26 juli 2019 - Captain Queer - Gentse Feesten
04 augustus 2019 - Rainbowbar
08 augustus 2019 - Midsummer Party
08 augustus 2019 - Hessenhuis Pride
09 augustus 2019 - Twinxx Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Als Sheila wint hebben we voor het eerst een openlijke lesbische Miss Belgie + video.

 

3 mannen die transgender tiener verkrachten in Antwerpen kennen hun straf + nuttige links

 

1 op 3 Belgische transgenders is tussen 12 en 18 jaar.

 

Nieuwe brug over Brusselse kanaal krijgt naam van lesbische activiste.

 

Vlaams sp.a gemeenteraadslid kreeg te maken met homofobie in Hongarije.

 


Buitenlands nieuws

Beroemde homo wiskundige en oorlogsheld op Brits bankbiljet van 50 pond.

 

Stijging aantal zelfmoorden onder holebi's & transgenders in Europees land.

 

Holebi's en transgenders eerder last van dementie dan hetero's en niet transgenders.

 

Verenigde Naties verlengt bescherming holebi & transgender+ personen wereldwijd + unicum.

 

Link tussen holebi- en transfobie gevonden.

 

Nederland zette asiel zoekende transvrouw die zichzelf van het leven wilde beroven zonder iets op straat.

 


Showbizz nieuws

Lesbische miljardairs erfgename en beroemde lesbische trans gehuwd.

 

Historisch; voor het eerst Indiase homo film tijdens vluchten van land waar holebi zijn strafbaar is.

 

Beroemdheden waaronder Sean Haynes en Ellen DeGeneres steunen homo presidentskandidaat.

 

Amerikaanse organisatie boycot Toy Story 4 vanwege twee mama's en kind.

 

Zanger Will Young samen met Amazon naar Britse scholen.