Je leest:

Antwerpen in Regenboogkleuren tijdens campagne tegen holebi- & transfobie.In Antwerpen kan iedereen stralen’. Met die slogan voert de stad vanaf maandag 8 juli voor het tweede jaar op rij campagne tegen holebi- en transfobie. Met onder andere een regenboogdak van 1.900 vierkante meter, een logoswitch op alle stedelijke digitale kanalen en regenboogpins toont de stad dat ze achter holebi’s (homo lesbisch biseksueel) en transgenders staat.

De campagne loopt van 8 juli tot en met 4 augustus. Daarna volgt het volgende holebi & transgender feest, namelijk de Antwerp Pride die doorgaat van 7 tot 11 augustus.

Nog werk aan de winkel
Als homo of lesbienne hand in hand op straat lopen met je lief, of een woning huren met je echtgenoot van hetzelfde geslacht. Voor veel holebi's en transgenders is dat niet vanzelfsprekend. Fysiek en verbaal geweld, discriminatie op de huurmarkt en haatdragende commentaren online komen nog te vaak voor. Mensenrechtenorganisaties merken de laatste jaren een stijging van het aantal aangiftes van haat tegen holebi's en transgenders. Hoewel dat niet noodzakelijk betekent dat holebi- en transfobie toeneemt in ons land, is het wel een signaal dat de problematiek blijvende aandacht vraagt.

Campagne
Net zoals vorig jaar voert de stad een campagne tegen holebi- en transfobie. En ook nu kiest ze ervoor om haar icoon, de stralende A, in te zetten voor deze campagne. Zowel online als in het straatbeeld zal die ‘grote omschakeling’ zichtbaar zijn. Op deze eenvoudige maar krachtige manier toont de stad dat ze achter holebi’s en transgenders staat. En dat ze gelooft in diversiteit en respect. Kortom: dat in Antwerpen iedereen kan stralen. Daarnaast lanceert men voor het tweede jaar op rij ook de 'Stop Intimidatie campagne' die de focust legt op holebi- en transfobie.

Alles in de regenboogkleuren
Voor die gelegenheid kreeg het dak van het Theaterplein een regenboogjasje aangemeten. Vooral wanneer de zon pal op het dak schijnt, levert dat een fraai beeld op. Het hele plein baadt dan in de kleuren van de regenboogvlag. Onder dit dak zullen kleurrijke events van Antwerp Pride plaatsvinden zoals de ‘Roof of Love’, ‘Pride Games’ en een pop-upconcert van het Antwerpse sociaal-artistieke project Violencia in samenwerking met Arenberg.
Ook de kubus aan bibliotheek Permeke en achttien basketbalborden krijgen een regenboogjasje. Het gaat om negen locaties: Sint-Andriesplaats, Veemarkt, Francis Wellesplein, Valerius De Saedeleerstraat, De Coninckplein, Damplein en het Sint-Jansplein in het district Antwerpen, het Krugerplein in Borgerhout en de Harold Rosherstraat in Hoboken.
Daarnaast worden ook de regenboogzebrapaden op de kruispunten Suikerrui - Ernest Van Dijckkaai, Lange Koepoortstraat - Minderbroedersrui en de Sint-Paulusstraat herschilderd met een duurzame verfsoort. Het regenboogzebrapad op de Draakplaats kreeg vorig jaar al een schilderbeurt en werd nu al extra gepoetst.

Doe mee
Ook u kan Antwerpen mee doen stralen. Dat doet u zo:
- Haal een gratis regenboogpin op en speld ze op. (link naar afhaalpunten onderaan deze pagina).
- Neem een foto van de luifel op het Theaterplein en post hem op uw sociale media met #AntwerpenStraalt.
- Plaats de regenboogvlag op uw profielfoto op sociale media.
- Ga eens kijken op de spectaculaire Antwerp Pride van 7 tot 11 augustus.
- Alle beetjes helpen. Doe een melding als u getuige of slachtoffer bent van verbaal of fysiek geweld. Hoe meer meldingen, hoe beter gespecialiseerde organisaties en de politie zicht krijgen op de situatie en actie kunnen ondernemen. Op de website van antwerpenstraalt (link onderaan op deze pagina) vind je meer informatie over hoe holebi- transfobie melden.

Tot slot:
Begin deze week ontstond er beroering na een interne nota voor het stadspersoneel. Wie in contact komt met burgers, mag geen regenboogpin opspelden. Schepen Tom Meeuws (sp.a) wees er maandag op dat er in de toekomst niet minder, maar méér feesten en campagnes moeten kunnen worden gevierd, óók aan de loketten. “Een kader is daarvoor in opmaak.”
Het college sneed het thema vrijdag aan, maar hakte nog geen knopen door. “Op dit moment hanteren we de dresscode die de voorbije jaren gold”, zegt schepen voor Marketing en Communicatie Claude Marinower (Open Vld). “We werken aan een kader. Wanneer we daarmee klaar zijn? Dat weet ik op dit moment niet. We zullen bekijken welke initiatieven we er kunnen in opnemen. Maar om alles even in het juiste perspectief te zetten: er komen stadsbreed een 200-tal medewerkers in aanmerking om eventueel een regenboogpin te mogen dragen.”
Joos Van Goethem, woordvoerder van Tom Meeuws,: “Wat in dat kader moet zitten, is voer voor een politiek gesprek. We zullen dat met iedereen in het college aangaan. Maar we blijven vragende partij voor duidelijke afsprakenover het engagement van de stad voor bepaalde groepen en campagnes.”

Info links
- Website antwerpenstraalt ==> KLIK HIER
- Afhaalpunten gratis regenboogpin => KLIK HIER
- Website antwerpride ==> KLIK HIER

Lees ook
ANTWERPS RAADSLID KLAAGT DAT STADSMEDEWERKERS GEEN REGENBOOGPIN MOGEN DRAGEN


Bron: hln.be - antwerpenstraalt - holebi info

Dit bericht is gepost op 06 July, 2019 en 2494 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Jeugdbende uit Genk moet zich verantwoorden voor zwaar homofobisch geweld.

 

Brug vernoemd naar lesbische holebi activiste per boot aangekomen in Brussel.

 

Poolse kunstenares stelt transgender werken voor in Antwerpen.

 

3 interviews met Vlaamse holebi & trans uit Antwerp Trail of Stories wandeling + links naar de 13 verhalen + videos.

 

Nieuw Vlaams dating programma op komst met Jani Kazaltzis.

 

Aandacht voor geweld tegen holebi's & transgenders met viooltjes in Antwerpen.

 

Minderjarige riskeert celstraf voor homofobe aanvallen in Brugge

 


Buitenlands nieuws

68% holebi's en trans+ personen hebben last van depressie tijdens coronavirus crisis + nuttige links.

 

Homo koppel werd onverwacht met vijf weken tussen twee keer papa.

 

Conservatieven willen dat Trump transgender rechten (opnieuw) aanvalt om hem te doen winnen.

 

Onrust in Polen, tal van holebi's & transgenders gearresteerd, Europa moet dringend ingrijpen.

 

Lesbische asielzoekster overgoten met kokend water in Nederland.

 

Voor het eerst twee superhelden gehuwd in Marvel strip.

 


Showbizz & Sport

Disney Plus viert homo songwriting-genie en toneelregisseur in docu + trailer.

 

BBC kreeg klachten om lesbische tienerkus + video.

 

Meer dan 700 Britse artiesten strijden tegen racisme en holebi- en transfobie.

 

Presentator Andy Cohen mag geen coronavirus patienten redden omdat hij homo is.

 

Vijfvoudig kampioen sporter en wereld & Europees medaillewinnaar komt als biseksueel uit de kast.