Je leest:

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.Al heel wat beroemdheden zijn omgetoverd tot actiefiguurtje, pop of zelfs barbie. Zopas kwam er een actiefiguurtje uit van tenniskampioen, activist en lesbische pionier Billie Jean King, 75, die compleet wordt geleverd met tennisschoenen met "blauw suède" en een racket dat "stereotypen kapot maakt". Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel.

Het Billie Jean King poppetje is 15,24 cm is gemodelleerd naar King anno 1973, en werd gemaakt door het in Brooklyn gevestigde speelgoedbedrijf FCTRY, dat eerder al poppetjes uit bracht van HIllary Clinton, Kamala Harris, Ruth Bader Ginsburg, een boze Donald Trump, Obama, Robert Muller en Joe Biden.

Het poppetje van king is het eerste dat met beweegbare armen is gemaakt, zodat ze kan worden geposeerd alsof ze op het punt staat een tennisbal met haar racket weg te slaan. FCTRY doneert vijf procent van elk verkocht poppetje aan het Billie Jean King Leadership Initiative (BJKLI), een non-profit die ze samen met haar partner Ilana Kloss heeft opgericht.

BJKLI "Bevordert gelijkheid op de werkplek via wereldwijde fora, werkplekonderzoek naar diversiteit en een tweejaarlijkse leiderschapsconferentie die wereldwijde bedrijven en universiteiten samenbrengt om de volgende generatie bedrijfsinnovators te bespreken.

FCTRY legde uit waarom het King koos om te eren met een figuurtje: "Billie Jean King is de definitie van een changemaker. We weten niet zeker wat indrukwekkender is: haar 39 Grand Slam-titels of de impact die ze heeft gehad op gendergelijkheid. Als één van de grootste tennisspelers die de wereld ooit heeft gezien, versloeg ze BJK Bobby Riggs in de meest bekeken tenniswedstrijd in de geschiedenis, richtte het de Women's Tennis Association op en heeft zelfs een stadioncomplex met haar naam erop. Ze was nooit tevreden met alleen een ongelooflijke atleet te zijn. Gedurende haar hele leven is de missie van Billie Jean King altijd hetzelfde geweest: het bestrijden van onrecht en het goed gebruiken van haar stem. Ze is al generaties lang een inspiratie en haar nooit te stoppen houding heeft de manier veranderd waarop vrouwen worden behandeld in de sport en op het werk."

Online kopen
Het poppetje online kopen/bestellen (ja, ook richting Belgié e.a) => KLIK HIER

Extra
Billie Jean King was van 1964 tot 1965 gehuwd met een man. In 1981 kwam ze uit de lesbische kast. Sinds eind jaren zeventig heeft ze een relatie met voormalig tennister Ilena Kloss. King was in de jaren 70 van de 20e eeuw een belangrijk voorvechtster van gelijke rechten voor mannen en vrouwen. De film Battle of the Sexes (2017) gaat over die strijd. In de film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, komt King op het tennisveld tegenover oud-tennisser Bobby Riggs te staan. Hij had haar publiekelijk uitgedaagd om te bewijzen dat ze als vrouw niet zo goed kon tennissen als mannen. King ging akkoord met de wedstrijd, onder voorwaarde dat vrouwen in de tenniswereld voortaan dezelfde behandeling en betaling zouden krijgen als mannen. De partij werd op 20 september 1973 gespeeld in de Astrodome in Houston (Texas) King won met 6–4, 6–3 en 6–3.
King won 39 Grand Slam-titels: 12 in singles, 16 in damesdubbels en 11 in gemengde doubles. Ze won de singles titel op de inaugurele WTA Tour Championships. Ze vertegenwoordigde vaak de Verenigde Staten in de Federation Cup en de Wightman Cup. Ze was lid van het zegevierende team van de Verenigde Staten in zeven Federation Cups en negen Wightman Cups. Drie jaar lang was ze de kapitein van de Verenigde Staten in de Federation Cup.
King werd opgenomen in de International Tennis Hall of Fame in 1987, terwijl de Fed Cup Award of Excellence haar in 2010 werd toegekend. In 1972 was ze de gezamenlijke winnaar, met John Wooden, van de Sports Illustrated Sportsman of the Year award en werd een van de tijdspersonen van het jaar in 1975. Ze ontving ook de Presidential Medal of Freedom en de Sunday Times Sportswoman of the Year-prestatie voor het leven. Ze werd opgenomen in de National Women's Hall of Fame in 1990, en in 2006 werd het USTA National Tennis Center in New York City omgedoopt tot het USTA Billie Jean King National Tennis Center. In 2018 won ze de BBC Sports Personality of the Year Lifetime Achievement Award.
LEES OOK
BILLIE JEAN KING EN ELTON JOHN OPNIEUW SAMEN + VIDEO - 2014
1ste ECHTE LESBISCHE BARBIE, VAN MATELL, NAAR BEELTENIS VAN PROF VOETBALSTER - 2015
LEGO WOMEN OF NASA EERT OOK LESBISCHE ASTRONAUTE - 2017
BARBIE, JA VAN MATELL, IS PRO HUWELIJKSGELIJKHEID - 2017

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 12 August, 2019 en 1579 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams transgender boek: De Weg Naar Mezelf, van Nora Monsecour.

 

Sam Bettens, ooit gehuwd met een man en compleet in de war + video.

 

Onderzoek Universiteit Hasselt: transgenders krijgen minder pensioen.

 

Belgische voetbalclub moet zich verantwoorden wegens homofobe gezangen.

 

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 


Buitenlands nieuws

Homofobe vandalen vernielen Duits holebi & trans herdenkingsmonument + info wereldwijde herdenkingsmonumenten.

 

Haatboodschap op een regenboog zebrapad in Canada.

 

Steun voor Trump van Republikeinse holebi & trans groep zorgt voor opschudding en onbegrip.

 

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 


Showbizz nieuws

Regisseur producer wil graag meer oudere lesbische vrouwen in films en series.

 

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.