Je leest:

Homo koppel met kinderen vlucht het land uit wegens overtreding anti holebi wet.Opnieuw is een Russisch koppel (foto) moeten vluchten vanwege de zogenade gay 'propaganda' wet omdat ze die overtreden vanwege het feit dat ze al jaren twee adoptie kinderen hebben, en hun kinderen ondertussen weten dat het homo koppel gehuwd is. In 2013 bracht holebi info al het verhaal van een Russische lesbische journaliste die samen met haar vrouw en hun kinderen het land uitvluchte vanwege de anti holebi wet. Net als vele anderen emigreerden ze naar de Verenigde Staten.

Onder de gay 'propaganda' wet is het verboden om te spreken en 'promotie' te voeren over homoseksualiteit. Dit betekent ook dat homo en lesbische koppels met kinderen strafbaar zijn, waarbij men het risico loopt dat de kinderen worden weg gehaald. Vanuit de Russische overheid werd in het verleden gesteld: 'beter een kind in een weeshuis dan bij twee mannen of twee vrouwen. Om die reden zijn sinds de invoering van de wet al heel wat Russische holebi's het land ontvlucht. Doch, het vluchtten is meestal alleen mogelijk voor koppels met voldoende financiële mogelijkheden.

Andrei en Evgeny
Andrei Vaganov en zijn echtgenoot Evgeny Erofeyev hebben twee zonen van 12 en 14 jaar. Beide kinderen werden kort na hun geboorte geadopteerd door Andrei kort voor hij met Evgeny trouwde in Denemarken. Het koppel ondervond tot nu toe geen problemen tot hun jongste zoon Yuri recent in het ziekenhuis moest worden opgenomen en de dokters ontdekte dat de jongen twee vaders heeft.

Valse beschuldiging
De artsen deden aangifte van kindermisbruik waarna er een onderzoek volgde. De reden van de klacht wegens kindermisbruik is het gevolg van het feit dat men twee homo's met kinderen beschouwt als pedoseksuelen in Rusland. Kort nadat hun jongste zoon uit het ziekenhuis werd ontslagen moesten de mannen zich melden op het politie bureau. Ze kregen toen te horen dat hun jongste zoon Yuri zou worden onderworpen aan psychologisch onderzoek.

Andrei vertelt dat zijn zoon, toen die ontdekte dat hij zou worden ondervraagd bijna een uur niets anders heeft gedaan dan gehuild. Tegen de tijd dat Andrei en zijn zoon thuis kwamen ging hun verhaal al viraal op het Russische internet onder de kop 'kind van twee mannen verkracht'. Andrei en zijn echtgenoot waren er het hart van in, want nooit hebben ze hun kinderen op de een of andere manier misbruikt. "Wij zijn homo, wij vallen niet op kinderen, we houden van ze zoals een mama en een papa,' aldus Andrei.

Kinderen bijna weggehaald
Enkele dagen later kregen de mannen te horen dat ook hun oudste zoon zou worden ondervraagd. Daarop adviseerden familie en vrienden van het koppel op het land te ontvluchten omdat de kans steeds groter werd dat de kinderen onder valse beschuldigingen zouden worden weghaalt bij het koppel, iets wat daadwerkelijk stond te gebeuren daar de autoriteiten inmiddels hadden laten weten dat de jongste zoon naar een revalidatiecentrum van de staat zou worden gestuurd en dit zonder enige bewijs van psychisch of seksueel misbruik. De jongen zou daar jaren moeten verblijven gezien zulke zaken jarenlang blijven aanslepen. Ook hun oudste zoon zou hetzelfde lot ondergaan.

Het Russische parlement
Op 15 juli werd er in een speech in het Russische parlement gesteld dat adopties door homo's het einde van de mensheid betekend. De volgende dag werd er een onderzoek ingesteld naar het adoptie bureau dat de twee mannen toestond om twee kinderen te adopteren. Om begrijpelijke reden wordt niet mee gedeeld waarheen het koppel is gevlucht.

Beschuldigd van kindermoord
Maar, nu het koppel is gevlucht worden ze beiden beschuldigd van kindermoord. Want, zo oordeelt de overheid, de kinderen zijn plots spoorloos. Het verhaal van de twee mannen en hun kinderen is helaas niet uniek. Sinds de invoering van de wet zijn al honderden koppels het land uit gevlucht. Helaas zijn er tal van koppels die wegens het ontbreken van voldoende financiële middelen dat niet kunnen, maar gelukkig zijn er onder hen al velen die hulp kregen van buitenlandse mensenrechten organisaties. De meeste koppels vluchten of zijn gevlucht naar de Verenigde Staten.

Veroordeling Rusland
Rusland is al meermaals veroordeeld wegens het overtreden van de mensenrechten, maar daar ligt zowel de overheid als president Poetin niet wakker van. Die laatste heeft trouwens al meermaals publieklijk en wereldwijd verklaart dat de gay 'propaganda' wet géén anti holebi wet is, maar enkel een wet ter bescherming van de kinderen.

De gay 'propaganda' wet
De Russische wet tegen "propaganda van niet-traditionele seksuele relaties" voor minderjarigen werd in 2013 aangenomen. De wet verbiedt elke vorm van uitleg over homoseksualiteit naar minderjarigen, en daarbij worden niet-traditionele seksuele waarden en informatie tot het promoten van niet-traditionele seksuele relaties genoemd. In de praktijk ontstond er een algemeen verbod op het in de openbaarheid bespreken van homoseksualiteit. In de wet staat letterlijk: 'Verspreiding van informatie met als doel de vorming van niet-traditionele seksuele ideeën, aantrekkelijkheid van niet-traditionele seksuele relaties, misvattingen over de sociale gelijkheid van traditionele en niet-traditionele seksuele relaties, of het opdringen van informatie over niet-traditionele seksuele relaties die daarin interesse stimuleert'. De wet zorgt er voor dat er geld boetes opgelegd worden aan iedereen die informatie verstrekt over homoseksualiteit aan jongeren onder de 18 jaar. Ook buitenlanders kunnen onder de wet gestraft worden. Onder de wet werden al duizenden holebi's ontslagen omdat ze werkzaam waren met minderjarigen, zoals onderwijzers. Ook wie vreedzaam op straat met een holebi-vlag zwaait wordt opgepakt en veroordeeld.
LEES OOK
OPNIEUW RUSSISCHE HOLEBI ACTIVISTE VERMOORD
RUSSEN PAKKEN MAN OP NA MOORD OP LESBISCHE ACTIVISTE MAAR...
RUSLAND OPNIEUW VEROORDEELT DOOR HET EUROPEES HOF VOOR DE RECHTEN VAN DE MENS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 13 August, 2019 en 1688 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams transgender boek: De Weg Naar Mezelf, van Nora Monsecour.

 

Sam Bettens, ooit gehuwd met een man en compleet in de war + video.

 

Onderzoek Universiteit Hasselt: transgenders krijgen minder pensioen.

 

Belgische voetbalclub moet zich verantwoorden wegens homofobe gezangen.

 

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 


Buitenlands nieuws

Homofobe vandalen vernielen Duits holebi & trans herdenkingsmonument + info wereldwijde herdenkingsmonumenten.

 

Haatboodschap op een regenboog zebrapad in Canada.

 

Steun voor Trump van Republikeinse holebi & trans groep zorgt voor opschudding en onbegrip.

 

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 


Showbizz nieuws

Regisseur producer wil graag meer oudere lesbische vrouwen in films en series.

 

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.