Je leest:

Internetboekhandel haalt boeken rond wordt hetero therapie uit zijn assortiment.Internetboekhandel Amazon heeft enkele boeken die conversie therapie (ook bekend als wordt hetero therapie) promoten uit zijn assortiment gehaald. Voornamelijk christelijke auteurs van deze boeken zijn daarover erg boos en verwijten Amazon een dubbele moraal.

Bij conversie therapie claimt men dat men holebi's kan 'genezen' en veranderen in heteroseksuelen. Amazon is van mening dat de boeken over een schadelijke therapie niet thuis horen in hun assortiment. Maar dat is niet naar de zin van enkele christelijke auteurs, zoals Joseph Nicolosie, die bekend staat als de 'vader' van de conversie therapie. Ook zijn boek is uit de Amazon boekenlijst verdwenen.

De auteur is boos omdat Amazon zijn boek niet meer te koop stelt, en zegt dat Amazon een dubbele moraal nastreeft omdat ze bijvoorbeeld wel een boek van filosoof Stephen Kershnar in hun lijst behouden. In dat boek onderzocht de filosoof of pedofilie een ziekte of geaardheid is en geeft hij advies hoe de maatschappij kan reageren op pedofielen. Volgens Nicolosie promoot Amazon daarmee pedofilie. Dat dit een onterechte beschuldiging is, daar ligt de boze auteur niet wakker van. Ook het feit dat Amazon verder wel nog tal van boeken met holebi en transgender thema in zijn assortiment heeft is een doorn in het oog van vele auteurs van conversietherapie boeken.

Amazon verwijderde de conversie therapie boeken op dringend verzoek van Amerikaanse holebi & transgender organisaties. Die aangevoerd met onder andere bewijzen door 'overlevenden' van conversie therapie aandrongen bij de internetboekhandel om de boeken uit hun lijst te halen.

Zowel de Wereldgezondheids Organisatie als tal van koepels van psychiaters en psychologen wereldwijd bestempelen conversie therapie als zeer schadelijk voor zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid. Mensen die de therapieën ondergingen krijgen nadien last van psychische problemen en zelfs zelfmoord neigingen. Uit getuigenissen blijkt dat men bij veel therapieën gebruik maakt van lijfstraffen, gaande van elektroshocktherapie tot zelfs seksueel misbruik (verkrachting). Conversietherapie komt wereldwijd voor van Nederland tot China, van België tot Afrika.

Wat niemand zal verwonderen is het feit dat de therapieën voornamelijk (maar niet alleen) worden gegeven door religieuze, voornamelijk christelijke, organisaties en kerken. Deze claimen dat de therapie helemaal niet gevaarlijk is. In de V.S zijn er sinds vele jaren groepen die zich ex-gay's noemen, waarbij mensen claimen te zijn 'genezen' van homoseksualiteit. In werkelijkheid zijn het mensen die hun ware geaardheid onderdrukken en veelal kampen met psychische problemen, getuigen mensen die een ex-gay groep verlieten.

Wereldwijd zijn er amper 10 landen met een verbod op conversietherapie, daarnaast zijn er een 25 Amerikaanse plaatsen met een verbod en twee staten in Canada, een staat in Australië en drie steden in Spanje (lijst in beide berichten bij lees ook).

LEES OOK
25ste PLAATS IN DE VERENIGDE STATEN MET VERBOD OP CONVERSIE THERAPIE VOOR MINDERJARIGEN
VERBOD WORDT HETERO THERAPIE (Conversie therapie) UIT TE VOEREN IN ISRAEL

Bron: holebi info en nd.nl/

Dit bericht is gepost op 03 September, 2019 en 2099 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams dating programma op komst met Jani Kazaltzis.

 

Aandacht voor geweld tegen holebi's & transgenders met viooltjes in Antwerpen.

 

Minderjarige riskeert celstraf voor homofobe aanvallen in Brugge

 

Antwerpen: holebi & trans+ gerelateerde info n.a.v coronavirus + nuttige links

 

Bart, Olivier en baby Warre zitten vast in de VS, en raken ook door Belgische wet niet thuis.

 


Buitenlands nieuws

Conservatieven willen dat Trump transgender rechten (opnieuw) aanvalt om hem te doen winnen.

 

Onrust in Polen, tal van holebi's & transgenders gearresteerd, Europa moet dringend ingrijpen.

 

Lesbische asielzoekster overgoten met kokend water in Nederland.

 

Voor het eerst twee superhelden gehuwd in Marvel strip.

 

Al 26 transgender personen vermoord in de Verenigde Staten dit jaar.

 

Homo en biseksuele mannen hebben minder seks in het coronavirus tijdperk.

 

Elite jongensschool onder vuur om wat men vertelt over holebi's & transgenders.

 


Showbizz & Sport

Disney Plus viert homo songwriting-genie en toneelregisseur in docu + trailer.

 

BBC kreeg klachten om lesbische tienerkus + video.

 

Meer dan 700 Britse artiesten strijden tegen racisme en holebi- en transfobie.

 

Presentator Andy Cohen mag geen coronavirus patienten redden omdat hij homo is.

 

Vijfvoudig kampioen sporter en wereld & Europees medaillewinnaar komt als biseksueel uit de kast.