Conversie therapie (wordt hetero) leider stopt er mee, komt uit de homo kast en zegt sorry.Een Amerikaan uit Zuid-Carolina, die jarenlang leider was van een conversie therapie groep (ook bekend als wordt hetero therapie), is zelf uit de kast gekomen en verontschuldigd zich bij duizenden voor wat hij hen heeft aangedaan. 'Conversie therapie werkt niet en is bovendien gevaarlijk'.

McKrae Game, 51, kwam in juni van dit jaar uit de kast. Op zich niets bijzonders, behalve dan dat hij twintig jaar lang werkzaam was bij een organisatie die claimt holebi's te kunnen veranderen in hetero's. Zelf wist hij altijd al dat hij homo was, maar toch onderging hij zelf ook conversie therapie waarna hij trouwde met een vrouw. Daarna werd hij zelf leider van de organisatie Hope for Wholeness, een groep ontstaan vanuit de evangelisch christelijke kerk in Spartanburg, Zuid-Carolina.

"Ik was een religieuze fanatiekeling die mensen pijn deed," zei Game, die ook een gewijde Zuid-Baptisten predikant was. “Mensen zeiden dat ze zelfmoord probeerden te plegen door de dingen die ik tegen hen zei, en ik weet dat mensen vanwege mij in therapie zijn, waarom zou ik dat willen verder doen?" Game kwam ook uit de homo kast tegenover zijn vrouw en twee kinderen. Het koppel blijft ondanks alles gehuwd. Game probeert nu de schade te verminderen die hij toebracht aan tal van mensen die hij samen met de organisatie probeerde te veranderen. "Want conversietherapie is niet enkel een leugen, maar ook erg schadelijk, omdat het valse reclame is."

Op zijn Facebook pagina schreef Game eerder een verontschuldiging waarbij hij ook opriep tot ontbinding van elke conversietherapie groep in de VS en daarbuiten. Naar eigen zeggen realiseert hij zich maar al te goed dat enkel excuses niet genoeg is, en dat hij waarschijnlijk de rest van zijn leven schuldgevoelens zal hebben en zich zal blijven verontschuldigen. Toen hij in de zomer van dit jaar uit de kast kwam werd hij door de organisatie ontslagen, die verder weigert commentaar te geven op de zaak.

In het verleden bracht holebi info al enkele gelijkaardige verhalen. Waarbij eveneens leiders van conversietherapie groepen op een bepaald moment het licht zagen en beseften dat ze verkeerd bezig waren. Sommige van die leiders sloten zich nadien aan bij holebi organisaties en ijveren nu voor gelijke rechten en aanvaarding.
LEES OOK
INTERNETBOEKHANDEL HAALT BOEKEN OVER CONVERSIE THERAPIE UIT HUN BOEKENLIJST
25ste AMERIKAANSE PLAATS MET VERBOD OP WORDT HETERO THERAPIE + LIJST LANDEN EN GEBIEDEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 05 September, 2019 en 2479 keer gelezen.Reageer op dit bericht: