NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Koen Crucke fitness op hoge hakken voor rol in musical La Cage aux Folles + video.Half oktober is Koen Crucke, 67, te zien als travestiet in de musical ‘La Cage aux Folles’. En voor die droomrol wil hij héél ver gaan... ‘Ik hoop alleen dat ik mijn enkels niet breek op de loopband met die hoge hakken aan, anders moet ik Zaza op krukken spelen’, aldus Koen.

De musical, gebaseerd op het boek van Harvey Fierstein uit 1983, kwam er na de Frans-Italiaanse gelijknamige film van Edouard Molinaro uit 1978 dat gebaseerd is op het gelijknamige toneelstuk uit 1973 van Jean Poiret, wiens stuk (ook) gebaseerd was op het boek. In 2010 speelde de Nederlandse versie in het DeLaMar Theater in Amsterdam. En binnenkort is er dus de Vlaamse versie, in een regie van Stany Crets met in één van de hoofdrollen Koen Crucke in de rol van travestiet homo.

Het verhaal gaat als volgt: 'La Cage aux folles' is een nachtclub in Saint-Tropez die een travestietenshow brengt waarvan Zaza de ster is, en die samen leeft met haar vriend Renato, eigenaar van de nachtclub. Sinds twintig jaar zijn de twee een homo koppel. Wanneer Laurent, de zoon van Renato uit een mislukt huwelijk, zijn vader komt vertellen dat hij gaat trouwen wordt het bestaan van het koppel overhoop gegooid. Andréa, de aanstaande bruid, is immers de dochter van een heel conservatieve politicus die de Union de l'Ordre Moral vertegenwoordigt. De ouders van Andréa zijn zeer nieuwsgierig naar het beroep en de sociale status van de ouders van hun toekomstige schoonzoon en dringen aan op een ontmoeting met hen. Zaza zal daarvoor de rol van de moeder van Laurent op zich nemen.

De twee hoofdrollen zijn voor Johny Voners, als Georges (Renato in de film), en Koen Crucke als diens partner travestiet Zaza. Een rol waar Koen al heel lang van droomde, en die hij perfect wil spelen. En daar gaat heel ver in, zo ver dat hij in de fitnessruimte van de sporthal in De Haan werkt aan zijn conditie. Daarbij sport hij niet op sportschoenen maar op hoge hakken.

"Als Zaza moet ik op hoge hakken lopen en dansen, en ik moet daar dus aan wennen voor we aan de voorstellingen beginnen. Het zijn wel geen Astrid Coppens-stiletto’s, maar toch... De productie heeft in Kaatsheuvel schoenen op maat laten maken, want zelfs de grote maten van vrouwenschoenen zijn niet geschikt voor mannenvoeten. Johny Voners en ik drágen het stuk wel. We moeten op alles voorbereid zijn," aldus Crucke die verder vertelt:

"Ik had op YouTube een filmpje gezien met John van Eerd, die in Amsterdam Zaza speelde. Hij ging ter voorbereiding op zijn rol ook fitnessen op hoge hakken. ‘Ha, geen slecht idee’, dacht ik. Ik was toch al enkele maanden aan het sporten. Ik heb zelfs een personal coach onder de arm genomen, Jonas, die voor mij een schema uitwerkte met speciale oefeningen. Daarbij heeft hij best een zware verantwoordelijkheid, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik mijn enkels breek, anders zal ik Zaza op krukken moeten spelen. Of ­Stany Crets moet het zélf doen! (lacht) Maar Jonas is voorzichtig. Ik ben 67 en ik moet misschien zelfs een nieuwe heup krijgen. De specialist zei dat het kraakbeen al ’n beetje weg is, maar gelukkig kan ik de eventuele operatie uitstellen tot juli volgend jaar, na de afscheidsshows van Samson & Gert.

Koen heeft er echt alles voor over. "Ja, tot aan de première drink ik zelfs geen druppel ­alcohol. En de komende weken verhuis ik van De Haan naar Wilrijk voor de repetities. Anders sta ik elke dag een paar uur in de file en dat maakt mij kregelig en nerveus." Dat hij erg gebrand is op de rol is wel duidelijk. "Ik heb in mijn leven al zeker 400 opera- en theaterrollen gespeeld, maar Zaza is toch iets speciaals. Dat personage heeft zoveel facetten, biedt zoveel mogelijkheden qua emoties. Hij verandert constant van karakter, een droom voor elke acteur! Ik wil ook nog even beklemtonen dat het géén travestieshow is. Het verhaal speelt zich af in die wereld, maar gaat veel dieper."

Over het sporten en daardoor jong blijven zegt Crucke: "Mijne Jan (Koen's echtgenoot) zei nog toen ik vorige week in Kreta moest optreden: ‘dat is precies een vent van 25 jaar die op dat podium staat!’ (glundert)." Straks een sixpack Koen? "Dat zal niet voor meteen zijn. Ik ben zoals je weet 48 kilo afgevallen, en er hangt nog altijd wat overtollig vel. Dat wil ik er nog afkrijgen. Op dit moment heb ik twee passies: taarten bakken, maar die eet ik zelf niet op hoor, en fitnessen. Want ik wil helemaal scherp staan voor Zaza. Bekijk hier onder een 1 minuut durende video waarin je Koen ziet oefenen met hakken op de loopband:Bron: hln.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 12 September, 2019 en 2132 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

28 februari 2020 - 5 Year Smooch
28 februari 2020 - H.I.M
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
01 maart 2020 - Flash Gay Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge
05 maart 2020 - Darklands Mayhem
06 maart 2020 - Darklands Cataclysm
06 maart 2020 - Darklands Ball Bizar
06 maart 2020 - Lesbi & friends party

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Gezocht West-Vlaamse holebi & transgender+ jongeren & hun ouders.

 

Toolkit e.a voor politie- en slachtofferdiensten inzake haat tgo holebi & transgender in Belgie, samenwerking 9 landen + twee video's.

 

De droom van Kenneth: met een regenboog brandweerwagen op de Antwerp Pride rijden.

 

In Belgie worden er elke dag 4 a 5 kinderen met intersekse kenmerken, (met 40 variaties), geboren.

 

Belgie aan top transgenderzorg, maar meer dan 600 mensen op wachtlijst + cijfers.

 

Derde Oost-Vlaamse plaats protesteert tegen holebi & trans+ vrije zones in Polen.

 


Buitenlands nieuws

Homo, biseksuele mannen en niet binaire personen hebben meer kans op huidkanker.

 

Kunnen dementerenden vergeten dat ze holebi zijn?

 

Anti holebi campagne die pedoseksualiteit vergeleek met homoseksualiteit is informatief & educatief, aldus rechter.

 

Homofoben weigeren in het VK mag, en geen huwelijksdiensten weigeren in Noord Ierland.

 

Indonesië wil homoseksualiteit verbieden in het hele land.

 

Poetin: 'Zo lang ik aan de macht ben komt er geen homohuwelijk'.

 


Showbizz & Sport

Lesbische actrice scenarioschrijfster spreekt stem in van lesbisch personage in Disney animatiefilm + trailer.

 

Canadese Olympische sporter uit de kast.

 

Voor het eerst neemt transvrouw deel aan Olympische selectie in de VS.

 

25-jarige acteurs Connor Jessup en Miles Heizer zijn een koppel.

 

Prof basketbalspeler vertelt bij Ellen DeGeneres hoe trots hij is op zijn transgender dochtertje + Video.